Predmet podsmeha: "Islamska država zauzela Novi Sad"

Predmet podsmeha: "Islamska država zauzela Novi Sad"

Bosnian Art Deco, blog na društvenoj mreži Tumblr, koji na duhovit način skreće pažnju na arhitektonska "čuda" u regionu, posvetio najnoviji post našem gradu, odnosno izgradnji solitera u ulici Narodnih heroja.

Kako piše Bosnian Art Deco, internet stranica koja propagira istoimeni "stil" u građevinarstvu, "Trupe ISIS-a u potpunosti su preuzele kontrolu nad Novim Sadom i već su počele da prave značajne promene u lokalnom pejzažu. To bi moglo biti veoma značajno za napredak ovog grada, jer je Islamska država poznata po svojoj radikalnoj estetici. Napredak je već ostvaren rušenjem neverničke jermenske crkve iz 18. veka, kao i zgrade komunalne banke. Iz građevinskog preduzeća 'Galens', koje je trenutno zaduženo za demoliranje neverničke i paganske arhitekture, poručuju da se unapred raduju saradnjom s novim gradskim vlastima, nazvavši ISIS 'lukavim i pronicljivim' biznismenima koji 'poštuju slobodno tržište'".

"Očekuje se da će ambiciozni planovi za izgradnju nove zgrade biti modifikovani i usklađeni s Bosnian Art Deco stilom, poput obližnje zgrade Poštanske štedionice ili zdanja Radničkog univerziteta, čiji je kvalitet značajno poboljšan odbijanjem njegovog obnavljanja nakon požara iz 2000. godine. Iz 'Galensa' navode da će prelazak na Bosnian Art Deco stil gradnje 'sigurno pomoći da uštedimo novac koji smo nepotrebnotrošili pokušavajući da 'ubedimo' prethodnu gardsku vlast da dozvoli rušenje nacionalnih spomenika kulture'", kaže se na kraju posta ovih onlajn šaljivdžija. 

Izvor i foto: Bosnian Art Deco

Oceni vest:
11
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pokojni Toza

  pre 2330 dana i 7 sati

  Hahahahaha ovo me je baš nasmejalo!!!! Svala čast

  Oceni komentar:
  7
  2
 • Šone Odžaci

  pre 2329 dana i 9 sati

  Pa šta? Meni je prva asocijacija na razaranje Novog Sada i Vojvodine, ovog puta Jermenskog spomenika i stare zgrade bio grad Palmira u Siriji...

  Oceni komentar:
  0
  2