Predsednik Srbije obišao radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine

Predsednik Srbije obišao radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine

Objekat će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija, a prostiraće se na 17.530 kvadratnih metara...

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem obišao je u subotu 23. marta radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine. Tom prilikom naglašeno je da bi taj objekat trebalo da bude završen 6 meseci pre roka.

- Pre godinu i po dana započeli smo radove na izgradnji nove zgrade RTV Vojvodina, i posebno sam srećan što ovakvom brzinom napreduju. Uveravaju me da će signal biti pušten 25. novembra, na veliki praznik, na dan ulaska srpske vojske u Novi Sad. Međutim, najvažnije je da program, koji se bude ovde emitovao, zadovolji sve ljude koji žive u Vojvodini, i Srbe i Mađare, Hrvate, Slovake, Rumune i sve ostale – rekao je Vučić.

On je instakao da je u pitanju investicija vredna 50 miliona evra, a savremeni objekat biće opremljen po najvišim tehničkim standardima.


Predsednik je rekao da je nova zgrada Radio-televizije simbol pobede, kada se uzme u obzir sve što je Srbija prošla kroz NATO agresiju 1999. godine.

- Novi Sad se ubrzano razvija i o tome svedoče brojne važne investicije, počevši od Кineske četvrti pa do izgradnje bulevara prema Кlisi. Zahvaljujući izuzetno značajnom projektu ''Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine'', Republika će uložiti još novca u grad koji je posle mnogo godina dobio prve fabrike, razvojni centar svetske IT kompanije, i u kojem se posle 20 godina gradi nova zgrada RTV, i to na mestu gde je prethodni objekat srušen za vreme bombardovanja – istakao je Vučić.

Кako je ranije najavljivano, nova zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija, a raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima. Iz nove zgrade emitovaće se program na srpskom i na još 15 jezika nacionalnih manjina.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad groblje štrand betanija jkp lisje raspored sahrana novi sad hrana bez struje elektrovojvodina lisje vremenska prognoza opens distrikt opens 2019 Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad novosadsko porodilište Spens servisne informacije almaško groblje havarija na vodovodu JKP Vodovod i kanalizacija OK Vojvodina gradsko groblje servisne informacije novi sad sahrane radosne vesti bebe isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja bez vode