Predsednik Srbije obišao radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine

Predsednik Srbije obišao radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine

Objekat će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija, a prostiraće se na 17.530 kvadratnih metara...

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem obišao je u subotu 23. marta radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine. Tom prilikom naglašeno je da bi taj objekat trebalo da bude završen 6 meseci pre roka.

- Pre godinu i po dana započeli smo radove na izgradnji nove zgrade RTV Vojvodina, i posebno sam srećan što ovakvom brzinom napreduju. Uveravaju me da će signal biti pušten 25. novembra, na veliki praznik, na dan ulaska srpske vojske u Novi Sad. Međutim, najvažnije je da program, koji se bude ovde emitovao, zadovolji sve ljude koji žive u Vojvodini, i Srbe i Mađare, Hrvate, Slovake, Rumune i sve ostale – rekao je Vučić.

On je instakao da je u pitanju investicija vredna 50 miliona evra, a savremeni objekat biće opremljen po najvišim tehničkim standardima.


Predsednik je rekao da je nova zgrada Radio-televizije simbol pobede, kada se uzme u obzir sve što je Srbija prošla kroz NATO agresiju 1999. godine.

- Novi Sad se ubrzano razvija i o tome svedoče brojne važne investicije, počevši od Кineske četvrti pa do izgradnje bulevara prema Кlisi. Zahvaljujući izuzetno značajnom projektu ''Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine'', Republika će uložiti još novca u grad koji je posle mnogo godina dobio prve fabrike, razvojni centar svetske IT kompanije, i u kojem se posle 20 godina gradi nova zgrada RTV, i to na mestu gde je prethodni objekat srušen za vreme bombardovanja – istakao je Vučić.

Кako je ranije najavljivano, nova zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija, a raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima. Iz nove zgrade emitovaće se program na srpskom i na još 15 jezika nacionalnih manjina.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan