Predstava "Naše mesto" u sredu u KCNS

Predstava "Naše mesto" u sredu u KCNS

Predstava "Naše mesto" biće odigrana 11. maja, s početkom u 19 časova u Velikoj sali Kulturnog centra.

U koprodukciji Kulturnog centra i Teatra 34, predstava "Naše mesto" nastala je iz duboke potrebe da se na jedan razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši pod pritiskom raznolikih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta.

Započinjući ovu istraživačku avanturu, sučelili smo se sa bogatom klasičnom literaturom o našem gradu, njegovoj istoriji, znamenitostima, značajnim ličnostima, kao i kritički intoniranim stavovima o mnogim aspektima urbane, kulturne i istorijske zbiljnosti, sa jedne, i "litaraturom" koju proizvode mediji masovnih komnunikacija, zadržavajući posebnu pažnju na sadržajima bezgraničnih prostora društvenih mreža, tj. na onoj virtualnoj "demokratskoj tribini" u kojoj skoro svako može da iznese svoja mudra zapažanja, zaključke.

Sučeljavajući ovu sliku i stavove, ovaj virtuelni izlog o gradu sa onim prethodnim i posebno ga izoštravajući kroz životnu perspektivu dvoje mladih ljudi dobija se jedna razuđena slika koja više nego jasno nanovo potvrđuje da je suština i život grada, pa tako i Novog Sada, mnogo kompleksniji, širi i razuđeniji. Sama predstava je svojevrstan medij, putem kog će Novosađani moći da kažu šta zaista misle i osećaju o svom gradu i tako mu "pomognu" da bude svesniji sebe, svojih različitosti, želja, težnji i potreba.

Cena karte iznosi 500 dinara, za studente i grupne posete (minimum 5 osoba) 300 dinara. Karte se mogu rezervisati na mejl adresi .

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište bez struje horoskop betanija gradsko groblje servisne informacije novi sad radosne vesti štrand porodilište servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje matična knjiga rođenih dunav elektrovojvodina EPS novosađani isključenja struje raspored sahrana novi sad bez vode almaško groblje havarija na vodovodu RHMZ jkp novosadska toplana bebe vremenska prognoza novi sad novorođenčad Miloš Vučević horoskopski znaci sahrane