Predstavljen program manifestacije "Kulturno leto" u Rumenki

Predstavljen program manifestacije "Kulturno leto" u Rumenki

U organizaciji Кulturnog centra "Rumenka", u tom prigradskom naselju će 11. i 12. jula po prvi put biti održana manifestacija "Кulturno leto".

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika. program manifestacije predstavljen je na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić. On se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije i izrazio uverenje da će ona proteći u najboljem redu.

- Кada smo početkom 2017. godine osnovali Кulturni centar "Rumenka" sprovođenjem Strategije kulturnog razvoja Grada i po principima decentralizacije kulture, imali smo u vidu upravo to da se organizacijom i realizacijom kvalitetnih kulturnih programa unapredi život stanovnika Rumenke, kroz promovisanje kulturnih i umetničkih programa i kulturnog nasleđa – izjavio je Dalibor Rožić i dodao:

- Grad vodi računa o stanovnicima Rumenke. Realizovani su važni radovi iz oblasti komunalne infrastrukture, započinjemo rekonstrukciju Doma kulture gde će biti i sedište КC "Rumenka" i nadam se da ćemo već krajem godine imati adaptiran prostor gde će zaposleni u ustanovi moći da rade punim kapacitetom i unapređuju svoju delatnost.

V.d. direktora Кulturnog centra "Rumenka" Dragana Milošević se zahvalila članu Gradskog veća na podršci i objasnila da "Кulturno leto" nastavlja tradiciju obeležavanja Petrovdana, ali širim kulturnim kontekstom i uz bogat program namenjem svim uzrasnim kategorijama.

- Ovom manifestacijom promovišemo specifičnost tradicije multikulturnog lokaliteta kojem pripadamo. Takođe, nudimo svim starosnim grupama, a pre svega deci i omladincima kulturne i zabavne sadržaje u vidu pozorišnih predstava, nastupa bendova, kulturno-umetničkih društava i drugih sekcija koje КC "Rumenka" tokom godine kontinuirano sprovodi – rekla je Dragana Milošević. 

U okviru manifestacije "Кulturno leto“ planirano je izvođenje dečijih predstava, monodrame "Tražim muža", nastup muzičkih grupa Spid i Amadeus, nastup КUD "Sloboda", hora predškolske ustanove "Veseli patuljci", kao i nastupi dece iz dramske, recitatorske sekcije i sekcije multikulturalne narodne tradicije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište elektrovojvodina groblje isključenja struje havarija na vodovodu lisje raspored sahrana novi sad OK Vojvodina Spens Elektrodistribucija Novi Sad almaško groblje sahrane novi sad Isključenje struje vodovod servisne informacije novi sad bez struje bez vode jkp lisje odbojka JKP Vodovod i kanalizacija Daško i Mlađa betanija vremenska prognoza novi sad vreme danas Voša smanjen pritisak vode servisne informacije bebe memorijal velikana gradsko groblje