Predstavljen program manifestacije "Ledena šuma", otvaranje u petak

Predstavljen program manifestacije "Ledena šuma", otvaranje u petak

Nova sezona klizanja u Dunavskom parku počinje 7. decembra.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program manifestacije "Ledena šuma" u okviru koje će Novosađani, od 7. decembra do 20. januara 2019. godine u Dunavskom parku, imati priliku da uživaju u klizanju i u brojnim nastupima muzičkih, umetničkih, pozorišnih i drugih grupa i pojedinaca. 

Na konferenciji su govorili i portparolka manifestacije Jelena Viktorova, projektna menadžerka manifestacije Dušica Ljubojević kao i producent Jovan Marjanović.

- Manifestacija "Ledena šuma" svakako je obogatila zimsku turističku ponudu Novog Sada. Prethodne dve godine Novi Sad je bio prepoznat u zimskom periodu između ostalog i zbog "Ledene šume" koju je posetio značajan broj ljudi, ne samo iz Novog Sada nego i iz regiona. Od početka ove godine do sada u Novom Sadu je bilo 380 hiljada noćenja, dok je 2017. ukupno bilo 367 hiljada noćenja. Siguran sam da ćemo do kraja ove godine prebaciti cifru od 400 hiljada noćenja što je ranije bilo nezamislivo – rekao je Milorad Radojević i dodao da mu je drago što će se u ponudi "Ledene šume" i ove godine naći i "Snežni grad", izložbeno-prodajni prostor namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija, ali i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.Kako se dalje navodi, portparolka manifestacije Jelena Viktorova istakla je da je "Ledena šuma" mesto susreta svih generacija, i da će uz podršku Grada Novog Sada kao i ostalih partnera na ovom projektu, ovogodišnjim programom biti obuhvaćeni svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, didžej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i, kako je rekla, još mnogo toga zanimljivog.

Projektna menadžerka manifestacije Dušica Ljubojević naglasila je da je i ove godine u centralnom delu parka postavljeno klizalište koje se, sa svojom pratećom kružnom stazom oko jezera u parku, prostire na površini od 1300 m2 na kojem je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.

- I ove godine će radnim danima od 9 do 10.30 časova biti omogućen besplatan ulaz na klizalište za decu do 12 godina starosti, a imaće podršku i od naših iskusnih klizača. Cene su ostale nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu, tako da će ulaznice za klizalište koštati 200 dinara a isto toliko će iznositi i iznajmljivanje klizaljki za one koji nemaju sopstvene. Takođe, "Ledena šuma" kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, obezbediće besplatne grupne posete za najmlađe u pratnji nastavnika ili učitelja do 21. decembra, dok ne počne zimski raspust – rekla je Dušica Ljubojević.


Prema rečima producenta manifestacije Jovana Marjanovića svečano otvaranje "Ledene šume" biće upriličeno u Dunavskom parku, u petak, 7. decembra sa početkom u 18 časova u praznično dekorisanom ambijentu uz muzičko-zabavni program i tradicionalni vatromet. U programu će učestvovati klizačice kluba "Vojvodina", Haos animatori sa svojim predstavama i novosadski akustični sastav Klo klo. On je dodao da će tokom 45 dana manifestacije posetioci moći da uživaju u raznolikom programu koji je posvećen širokim ciljnim grupama, odnosno raznim generacijama. I ove godine planiran je doček Dečije nove godine za 31. decembar u dnevnom terminu uz brojna iznenađenja i druženje sa Deda Mrazom, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan