Predstavljen program ovogodišnjem NOMUS-a

Predstavljen program ovogodišnjem NOMUS-a

Program festivala umetničke muzike ''Novosadske muzičke svečanosti'', koji će biti održan od 20. do 28. aprila u Novom Sadu, predstavljen je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući. Sagovornici novinarima bili su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, umetnički direktor NOMUS-a Marija Adamov i glavni i odgovorni urednik tog festivala Milan Radulović, a moderator je bila programski saradnik u Muzičkoj omladini Mia Doroški.

 Dalibor Rožić izjavio je da je za Grad velika čast što je domaćin najznačajnijeg međunarodnog festivala umetničke muzike u Srbiji, i da je NOMUS sigurno bio jedan od najjačih aduta Grada za osvajanje titule Evropske prestonice kulture za 2021. godinu.

- Ovog aprila ta manifestacija slavi 42. rođendan što neoborivo svedoči o kvalitetu programa, ozbiljnosti organizacije i beskompromisnoj koncepciji festivala na koji svi Novosađani mogu da budu ponosni. Pred nama je još jedno izdanje NOMUS-a i uveren sam da će trinaest programa koje će izvesti najvrsniji umetnici iz naše zemlje i celog sveta ostaviti upečatljiv trag i pružiti priliku poštovaocima muzike da uživaju – naglasio je Rožić.

Kako je rečeno na konferenciji, umetnički vredni, raznovrsni i zanimljivi programi biće realizovani u Sinagogi, Gradskoj kući, Srpskom narodnom pozorištu, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i na Akademiji umetnosti. Koncerte će priređivati neki od najvećih umetnika i ansambala svetske muzičke scene poreklom iz naše zemlje, ali i iz Velike Britanije, Nemačke, Poljske, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, Francuske i Slovačke.

Neka od imena koja je spomenula Marija Adamov, a koja će se predstaviti publici ovogodišnjeg Festivala su Fredi Kemf i Vojvođanski simfonijski orkestar, koji nastupaju na samom otvaranju manifestacije, potom Stefan Milenković i Simfonijski orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu, ali i mutltimedijalni umetnik iz Srbije Vladimir Labat Rovnjev svetskom premijerom dela pod nazivom ''Svečulni tragovi svetlosti''.

Odgovorni urednik Festivala Milan Radulović najavio je da će se NOMUS sa tri sadržaja ovoga puta predstaviti u Beogradu u Kolarčevoj zadužbini, ali i na ''Somborskim muzičkim večerima'' i to nastupom Stefana Milenkovića i Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti u Novom Sadu. On je takođe istakao bogat prateći program u vidu majstorskih kurseva i tribina. Posebna zanimljivost predstojećeg Festivala je i nastup izraelskog umetnika Avi Avitala (mandolina) koji će u Sinagogi nastupiti zajedno sa kamernim orkestrom iz Berlina, a zbog specifičnosti istorije koncertnog prostora i naroda iz kojih potiču umetnici tom događaju prisustvovaće ambasadori Izraela i Nemačke.

Kompletan program Festivala dostupan je na internet prezentaciji Muzičke omladine Novog Sada OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NOMUS Festival

  pre 892 dana i 17 sati

  Skrećemo Vam pažnju da Novosadske muzičke svečanosti postoje 42 godine - od 1975, ali je postojala petogodišnja pauza i da je ovo 37. festival po redu.

  Hvala!
  Vaš NomuS Tim

  Oceni komentar:
  0
  0
Spens servisne informacije novi sad havarija na vodovodu OK Vojvodina novosadsko porodilište hrana JKP Vodovod i kanalizacija bebe servisne informacije lisje jkp lisje Fruška gora novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad opens 2019 gradsko groblje bez struje radosne vesti sahrane raspored sahrana novi sad Daško i Mlađa epk 2021 bez vode elektrovojvodina Isključenje struje betanija isključenja struje almaško groblje sahrane novi sad groblje