Predstavnici 27 gradova i opština na proslavi dana Novog Sada (FOTO)

Predstavnici 27 gradova i opština na proslavi dana Novog Sada (FOTO)

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su delegacije gradova i opština  koje su u poseti Novom Sadu povodom obeležavanja 1. februara Dana Grada Novog Sada.

Između ostalih, Novi Sad su posetili predstavnici gradova pobratima kao što su Norič, Budva, Temišvar, Nižnji Novgorod i Gomelj, kao i delegacije Lublina, Кrfa, Beča, Кumanova, Banjaluke, Gračanice, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Osijeka.

- Bogatstvo jednog grada se oslikava u tome koliko ima prijatelja, a danas iz Gradske kuće šaljemo lepu sliku jer su tu predstavnici gradova i opština iz regiona, Evrope i celog sveta, ali i iz Srbije. Ponosan sam što Novi Sad ima toliko dragih gostiju i zahvaljujem im se što zajedno sa nama slave 271. rođendan našeg grada. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, ali i da iz godine u godinu budemo što atraktviniji kao partneri za širenje međunarodne saradnje. Goste ćemo često imati tokom ove godine pošto smo Omladinska prestonica Evrope i biće mnogo atraktivnih događaja i programa – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.


Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poželeo je srećan praznik svim građanima Novog Sada naglasivši da su veze tog grada sa Novim Sadom mnogostruke.

- Mnogo ljudi iz Republike Srpske, Кrajine, Bosne i Hercegovine je u Novi Sad i Vojvodinu dolazilo u različitim talasima. Takođe, čvrste su veze između dve gradske administracije, u našim odnosima vlada potpuna otvorenost i nekoliko puta godišnje se srećemo i razmenjujemo iskustva o svim bitnim temama. Grad Banjaluka je isto grad mladih, a imamo podršku Novog Sada i kada je reč o projektu Evropska prestonica kulture. Banjaluka je ušla u finale takmičenja za tu titulu za 2024. godinu, pa se nadamo da ćemo ići stopama Novog Sada i osvojiti vredno evropsko priznanje – izjavio je Radojičić.


Uz čestitke povodom rođendana Novog Sada, predsednik opštine Tivat Siniša Кosovac rekao je da Tivat i Novi Sad neguju dogogodišnje neraskidivo prijateljstvo i sarađuju u oblastima sporta, kulture i turizma.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan