Predstavnici Novog Sada i Vlade APV posetili Istru (FOTO)

Predstavnici Novog Sada i Vlade APV posetili Istru (FOTO)

Najavljena tešnja turistička saradnja Novog Sada i klastera severozapadnog dela ove hrvatske oblasti.

Tokom dvodnevne posete Istri, 5. i 6. novembra, predstavnici Gradske uprave za privredu i turizam, Vlade Vojvodine, Turističke organizacije Novog Sada, vlasnici turističkih imanja i vinarija, organizatori manifestacija te drugi preduzetnici s prostora Vojvodine, kao i predstavnici Centra za istraživanje i studije turizma iz Novog Sada posetili su Rovinj i Novigrad i održali sastanke i prezentacije s predstavnicima Кlastera Severozapadne Istre na temu produbljivanja saradnje gradova i preuzimanja dobrih praksi klastera.


Delegacija iz Novog Sada, koju su, između ostalih, činili potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, član Gradskog veća za privredu i turizam Milorad Radojević, načelnik Gradske uprave za privredu Saša Bilinović, prvog dana obišla je vinariju Morena Ivančića iz Rovinja gde su se upoznali s modelima lokalnog ekonomskog razvoja iz perspektive preduzetnika. Drugog dana, nakon obilaska Novigrada, gostima je osim gradonačelnika Novigrada Anteo Miloša dobrodošlicu poželela i direktorica Turističke zajednice Novigrad Vesna Ferenac.

Ona je istakla da je Кlaster severozapadne Istre prvi u Hrvatskoj prepoznao potencijal udruživanja destinacija.

- Drago nam je što imamo mogućnost da se i na ovaj način povežemo sa Vojvodinom i prezentujemo im naš primer udruživanja, pogotovo što su Istra i Vojvodina slične po svojoj multikulturalnosti i multietičnosti. Na području klastera saradnja je već započeta kroz organizaciju velikih festivala kao što je „Sea Star Festival“, a novim idejama i projektima sigurno je možemo unaprediti i pomoći jedni drugima u postizanju dugoročnih ciljeva – rekla je Vesna Ferenac.

Glavne teme na sastancima, u svrhu privrednog povezivanja turističke regije Istre i AP Vojvodine, bile su vezane za privredni potencijal Novog Sada iz područja kulture, turizma i poduzetništva kao i destinacijski marketing i razvoj turističkih proizvoda i usluga.


Potpredsednik Pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i član Gradskog veća za privredu i turizam Milorad Radojević ocenili su da Novi Sad svakako treba biti lider u jačanju ponude turističke destinacije Vojvodine, kao i da je primer Istre od značaja za to. Oni su takođe naglasili da Vojvodina uskoro dobija Strategiju razvoja turizma koja je usklađena sa Strategijom razvoja turizma Srbije do 2025. godine, a u kojoj je Vojvodina prepoznata kao destinacija koja u kratkom roku može ostvariti zapažene rezultate.

Na sastanku je zaključeno da je najvažnije pronaći prave partnere koji su spremni da podele znanje, iskustva kao i na kontinuiranu komunikaciju.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop JGSP "Novi Sad" raspored sahrana i ispraćaja izmena trase autobusa JKP Vodovod i kanalizacija obeležavanje novosadske racije klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad zdravlje novorođenčad isključenje vode sahrane novi sad dnevni horoskop Elektrodistribucija Novi Sad bebe vlada srbije isključenja struje korona virus zodijak bez vode raspored sahrana novi sad betanija bez struje elektrovojvodina jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uhapšen diler novosadsko porodilište Isključenje struje astrologija