Predstavnici Novog Sada na II Svetskom forumu lokalnih uprava u Sevilji

Predstavnici Novog Sada na II Svetskom forumu lokalnih uprava u Sevilji

Teme razgovora su pametni gradovi, turizam, održivost i inkluzivnost...

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić učestvuje na II Svetskom forumu lokalnih uprava, koji se od 24. do 26. januara održava u Sevilji i ima za cilj da se delegacije lokalnih vlada bolje upoznaju i prezentuju lokalne projekte usmerene ka međusobnoj saradnji u budućnosti.

Svetski forum lokalnih uprava je događaj na kome učesnici i učesnice, kojih je ove godine iz 113 gradova sveta, treba da kreiraju planove za saradnju između različitih gradova, te je i fokus ovogodišnjeg foruma otvaranje lokalnih vlasti kako bi se postigli odgovarajući ciljevi.


Primarni ciljevi, istaknuto je, jeste kako da gradovi postanu još udobnije mesto. Podvučeno je da tri elementa objedinjuju interese gradova koji učestvuju na II Svetskom forumu: pametni gradovi (smart cities), turizam i održivost, dok je, u skladu sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, kao četvrti stub lokalnih uprava istaknuta je inkluzivnost gradova.

Dodatne teme II Svetskog foruma lokalnih uprava jesu obrazovanje, socijalna integracija, inovacije u zapošljavanju i odgovornost kompanija, kroz saradnju privatnog i javnog sektora, ali i rešenja za globalno zagrevanje, navedeno je u saopštenju.


Na Forumu je prisutno oko 1.300 učesnika i učesnica, predstavnika gradova i institucija, čiji dijalog takođe treba da ponudi rešenja za globalno zagrevanje, nezaposlenost, nejednakost i siromaštvo.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan