Predstavnici Skupštine grada i Instituta "NS seme" posetili "Zemlju živih"

Predstavnici Skupštine grada i Instituta "NS seme" posetili "Zemlju živih"

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović i zamenik direktora Instituta "NS seme" Vuk Radojević posetili su danas terapijsku zajednicu "Zemlja živih" pri koviljskom manastiru.

Ova poseta je iskorišćena je da bi štićenicima u manastirskoj zajednici predsednica Skupštine grada uručila lični dar, dok je Institut obezbedio semena kukuruza, deteline i povrća.

– Današnja poseta je podrška štićenicima zajednice "Zemlja živih". To je poruka da nisu sami u svojoj odluci i da su izabrali pravi put. Ovo je skroman doprinos u realizaciji zajednice i manastirskom bratstvu i ja se ovom prilikom zahavljujem svima koji učestvuju u realizaciji ovog humanog projekta – poručila je Marinković Radomirović, a prenela PR služba Skupštine grada.

Zamenik direktor Instituta "NS seme" Vuk Radojević precizirao je da su oni, kao društveno odgovorna ustanova, prepoznali značaj i potrebu da se nađu pri ruci ljudima kojima je to najpotrebnije.

– Iskreno se zahvaljujem Eparhiji Bačkoj, manastiru Kovilj i svima koji učestvuju u zajednici "Zemlja živih" – kazao je Radojević.


Episkop mohački Isihije zahvalio se na prijateljskoj poseti manastiru Kovilj i zajednici "Zemlja živih", poručivši da je veliki značaj da manastir i zajednica imaju podršku šireg kruga prijatelja, "koji se trude da podrže i učestvuju u plemenitom poduhvatu".

 Blagodarim za poklone i blagoslove koje ste nam doneli – kazao je episkop mohački Isihije.

Tokom posete predsednica Skupštine grada i zamenik direktora Insituta "NS seme" obišli su manastir i sa episkopom mohačkim razgovarali o daljoj podršci terapijskoj zajednici "Zemlja živih".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan