Prekid nastave zbog bombe

Prekid nastave zbog bombe

Zbog lažnih dojava o bombi u pančevačkim školama sve češće se prekida nastava, a samo u toku prethodne školske godine to se dešavalo i do dva puta nedeljno. Na sreću, do sada su sve dojave bile lažne.

Samo u toku školske 2015/2016 godine stiglo je 73 dojave da je postavljena bomba u nekoj od pančevačkih škola. Uzevši u obzir da srednje škole imaju u proseku 35 radnih nedelja, dolazimo do podatka da se nastava zbog lažnih dojava prekidala i do dva puta u toku jedne nedelje.

Kako bi skrenuli pažnju ili rešili probleme u školi, sve više je onih koji pribegavaju ovakvim metodama. Gimnazijalci u Pančevu sećaju se da je prošle godine samo u jednom danu bilo tri ili četiri lažne dojave, zbog kojih je svaki put morala da se prekine nastava.

Prilikom svake dojave, kao i drugih narušavanja bezbednosti učenika, policija mora da izađe i proveri situaciju mađutim, do sada nije pronađeni ni jedna bomba ili slična eksplozivna naprava.

Najviše lažnih dojava bilo je vezano za Gimnaziju "Uroš Predić", a za njom slede Elektrotehnička pa Mašinska srednja škola. Većina slučajeva je rasvetljen a pančevačka policija podnelo je 15 krivičnih prijava za izazivanja panike i nereda, protiv 11 osoba, a samo u jednom slučaju je bilo u pitanju maloletno lice.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija novosađani servisne informacije novi sad Hitna pomoć Republički hidrometeorološki zavod bebe novosadsko porodilište Dom zdravlja Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje isključenje vode novorođenčad policija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Dom zdravlja horoskop horoskopski znaci bez vode raspored sahrana novi sad elektrovojvodina jkp lisje istraživanje jkp novosadska toplana sahrane novi sad dnevni horoskop isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja bez grejanja