Prekid nastave zbog bombe

Prekid nastave zbog bombe

Zbog lažnih dojava o bombi u pančevačkim školama sve češće se prekida nastava, a samo u toku prethodne školske godine to se dešavalo i do dva puta nedeljno. Na sreću, do sada su sve dojave bile lažne.

Samo u toku školske 2015/2016 godine stiglo je 73 dojave da je postavljena bomba u nekoj od pančevačkih škola. Uzevši u obzir da srednje škole imaju u proseku 35 radnih nedelja, dolazimo do podatka da se nastava zbog lažnih dojava prekidala i do dva puta u toku jedne nedelje.

Kako bi skrenuli pažnju ili rešili probleme u školi, sve više je onih koji pribegavaju ovakvim metodama. Gimnazijalci u Pančevu sećaju se da je prošle godine samo u jednom danu bilo tri ili četiri lažne dojave, zbog kojih je svaki put morala da se prekine nastava.

Prilikom svake dojave, kao i drugih narušavanja bezbednosti učenika, policija mora da izađe i proveri situaciju mađutim, do sada nije pronađeni ni jedna bomba ili slična eksplozivna naprava.

Najviše lažnih dojava bilo je vezano za Gimnaziju "Uroš Predić", a za njom slede Elektrotehnička pa Mašinska srednja škola. Većina slučajeva je rasvetljen a pančevačka policija podnelo je 15 krivičnih prijava za izazivanja panike i nereda, protiv 11 osoba, a samo u jednom slučaju je bilo u pitanju maloletno lice.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan