Preko 60 učesnika iz sveta književnosti i izdavaštva na konferenciji "Book Talk 2017"

Preko 60 učesnika iz sveta književnosti i izdavaštva na konferenciji "Book Talk 2017"

Novi Sad će po treći put ugostiti najpriznatija imena iz sveta knjiženosti i izdvaštva na konferenciji "Book Talk 2017" koja će se održati 29. septembra u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Tokom 14 panela, koji se održavaju paralelno u dva prostora, učesnici će govoriti o problemima izdavaštva danas, Deklaraciji o zajedničkom jeziku, književnoj kritici i novinarstvu u digitalnom dobu, kao i kreativnom pisanju u eri novih medija, pripremama Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, jugoslovenskom književnom nasleđu, putopisnoj, skandinavskoj, erotskoj književnosti, domaćoj fantastici i drugim temama.

Među učesnicima su: Ljiljana Habjanović Đurović, Aleksandar Gatalica, Muharem Bazdulj, Ivan Ivanji, Vladimir Tabašević, Vladimir Pištalo, Marina Krleža, Ante Tomić, Borka
Pavićević, Tijana Palkovljević, Radovan Jokić, Zvonko Maković, Svetlana Slapšak, Manjo Vukotić, Dejan Papić i mnogi drugi.

Kao i prethodne dve godine, i ove će Book Talk konferenciji prethoditi "Nedelja knjige" tokom koje će biti sprovedena akcija deljanja besplatnih knjiga u gradskom prevozu. Svi građani koje volonteri zateknu da čitaju knjige u gradskom prevozu dobijaće besplatne knjige na poklon.

Walk&Talk: Razgovor sa omiljenim piscem tokom šetnje Novim Sadom održaće se takođe i ove godine. Učesnici konferencije su prošle godine imali priliku da se druže sa Isidorom Bjelicom, prošetaju gradom i uživaju uz kafu i kolače u gradskoj poslastičarnici. Posetioci mogu da pišu sa kim bi od učesnika konferencije voleli da se druže na mejl adresu i tako saznaju i termin šetnje.

Ovogodišnjoj konferenciji prethodi izbor za "Sliku Novog Sada 2017.". Novosadske javne ličnosti i čitaoci portala nshronika.rs na ovom linku mogu da glasaju za najlepšu sliku, a proglašenje pobedničke slike biće održano na samoj konferenciji. Kriterijum je bio da se slika nalazi u stalnoj postavci nekog od novosadskih muzeja ili galerija ili da je na njoj novosadski motiv. Sledeće godine "Book Talk" pokrenuće akciju – "Novi Sad čita jednu knjigu".

Tradicionalno, kotizacije za studente književnosti su besplatne. Prijavu i kopiju važeg indeksa potrebno je poslati na mejl adresu .

Svi zainteresovani mogu da kupe kotizacije putem Gigstix mreže – info na ovom linku ili putem zvaničnog sajta http://www.color.rs/booktalk2017.

Konferenciju organizuju Color Media Communications, HBO Color Media Events, uz
podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim
zajednicama.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

preminuli novi sad Republički hidrometeorološki zavod bebe betanija JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu isključenje vode jkp lisje RHMZ raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina horoskop novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad novosadska policija novosađani sremski karlovci raspored sahrana novi sad dnevni horoskop Elektrodistribucija Novi Sad bez vode novorođenčad sahrane novi sad crna hronika isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci Isključenje struje