Prekomerno trošenje novca loše utiče na brak

Prekomerno trošenje novca loše utiče na brak

Istraživanje je pokazalo da je za uspešno upravljanje finansijama potrebno da supružnici imaju isti ili približno isti stav prema budžetu.

Različit odnos prema novcu je čest okidač razvoda braka – zaključili su istraživači sa Kolumbija univerziteta. Tim naučnika je želeo da proveri koliko je upravljanje finansijama važno za stabilnu i uspešnu zajednicu, pa su sproveli anketu među 1.000 bračnih parova i 1.000 onih koji su se razveli.

Na osnovu podataka do kojih su došli, zaključili su da je ovo veoma važna stavka, na kojoj se, nažalost, "oklizne" svaki drugi brak. Istraživanje je pokazalo da je za uspešno upravljanje finansijama potrebno da supružnici imaju isti ili približno isti stav prema budžetu, načinu na koji se njime raspolaže.

Ali ispostavilo se da je 45 odsto brakova "puklo" ili je u teškoj krizi zato što je jedan od partnera prekomerno trošio novac, a drugom je to smetalo. Među ispitanicima je bilo i žena koje su priznale da su previše šopingovale, što je njihove muževe počelo da nervira. Muški deo je, s druge strane, otkrio da je sklonost ka kocki, čašćavanje u kafani i neplaćanje računa i kredita na vreme skupo platio - razvodom.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan