Prekrečeni grafiti o imigrantima

Prekrečeni grafiti o imigrantima

"Anti-grafiti" jedinica Gradskog zelenila uklonila je dva grafita koji se odnose na problem sa imigrantima, koji u potrazi za boljim životom prolaze kroz Srbiju, jedan u Ulici Stevana Milovanova, a drugi na Trgu Republike, saopšteno je iz Zelenila.

Kako se navodi, u poslednje vreme sve je više grafita mržnje usmerenih protiv imigranata, a po prijavi stanara zgrade u ulici Stevana Milovanova 6a juče su radnici Zelenila prekrečili upravo jedan takav grafit.

"Drugu poruku, ispisanu na srpskom i engleskom jeziku na Trgu Republike koji je u fazi rekonstrukcije, na poziv komunalne policije, 'Anti-grafiti jedinica' takođe je uklonila istog dana. U ovom slučaju ne radi se o grafitu mržnje, već iskazivanju političkog stava o celokupnoj problematici u vezi sa imigrantima. Naš krajnji cilj je da svi grafiti nestanu sa novosadskih ulica", navode iz Gradskog zelenila.

Iz tog preduzeća pozvali su sugrađane koji su do sada imali naviku da na ovaj način iskazuju svoje mišljenje ili osećanja, ne narušavaju izgled grada. "A sve to u interesu Novog Sada, njegove lepote i tradicije na koju smo svi ponosni, svih naših građana i razvoja tolerancije među njima, što spada u jednu od najvećih vrednosti našeg grada", zaključuju iz Zelenila.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan