PREKRŠAJNI SUD: Zatvor po hitnom postupku za dvanaestoro nasilnika

PREKRŠAJNI SUD: Zatvor po hitnom postupku za dvanaestoro nasilnika

Među kažnjenima i jedna žena, koja je dobila 10 dana zatvora

Od početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, u Prekršajnom sudu u Novom Sadu je po hitnom postupku kažnjeno zatvorom dvanaestoro nasilnika, pišu "Novosti", dodajući da se među njima nalazi i jedna žena, kao i da najstariji kažnjenik ima 76, a najmlađi 19 godina. Kazne se kreću od pet do 50 dana zatvora, a prosečno dve nedelje.

Kako navodi beogradski list, zatvorske kazne pomenutoj dvanaestorki izrečene  su zbog kršenja hitne mere koja im je izrečena ili produžena, a to je zabrana prilaska stanu ili kući i zabrana kontaktiranja sa žrtvama nasilja. Kažnjeni te mere nisu poštovali.

- Najviše prekršajnih prijava, pet, napisali su policajci iz Policijske ispostave na Klisi, dve na Novom naselju, a po jednu policija u Vrbasu, Sremskim Karlovcima, Futogu, Beočinu i Detelinari – kaže za "Novosti" Kamenko Kozarski, predsednik Prekršajnog suda u Novom Sadu, ističući usput da se sve dešavalo u porodičnim kućama ili stanovima, a nasilnike su policiji prijavljivale same žrtve.

- U Novom Sadu već niz godina postoji “krizni štab”, koji se sastaje po dva puta nedeljno, a po potrebi i češće. Na sastancima sudije, tužioci, policija i predstavnici Centra za socijalni rad analiziraju slučajeve nasilja, da bi se pravovremeno reagovalo – navodi Kozarski za portal "Novosti". 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

telep Isključenje struje novosadsko porodilište servisne informacije novi sad isključenje vode štrand matičar Republički hidrometeorološki zavod bebe RHMZ servisne informacije raspored sahrana novi sad Vreme u Novom Sadu bez vode novorođenčad Vreme u Srbiji betanija EPS JKP Vodovod i kanalizacija bez struje jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo sremska kamenica Futog elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad policija gradsko groblje ubistvo