PREKRŠAJNI SUD: Zatvor po hitnom postupku za dvanaestoro nasilnika

PREKRŠAJNI SUD: Zatvor po hitnom postupku za dvanaestoro nasilnika

Među kažnjenima i jedna žena, koja je dobila 10 dana zatvora

Od početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, u Prekršajnom sudu u Novom Sadu je po hitnom postupku kažnjeno zatvorom dvanaestoro nasilnika, pišu "Novosti", dodajući da se među njima nalazi i jedna žena, kao i da najstariji kažnjenik ima 76, a najmlađi 19 godina. Kazne se kreću od pet do 50 dana zatvora, a prosečno dve nedelje.

Kako navodi beogradski list, zatvorske kazne pomenutoj dvanaestorki izrečene  su zbog kršenja hitne mere koja im je izrečena ili produžena, a to je zabrana prilaska stanu ili kući i zabrana kontaktiranja sa žrtvama nasilja. Kažnjeni te mere nisu poštovali.

- Najviše prekršajnih prijava, pet, napisali su policajci iz Policijske ispostave na Klisi, dve na Novom naselju, a po jednu policija u Vrbasu, Sremskim Karlovcima, Futogu, Beočinu i Detelinari – kaže za "Novosti" Kamenko Kozarski, predsednik Prekršajnog suda u Novom Sadu, ističući usput da se sve dešavalo u porodičnim kućama ili stanovima, a nasilnike su policiji prijavljivale same žrtve.

- U Novom Sadu već niz godina postoji “krizni štab”, koji se sastaje po dva puta nedeljno, a po potrebi i češće. Na sastancima sudije, tužioci, policija i predstavnici Centra za socijalni rad analiziraju slučajeve nasilja, da bi se pravovremeno reagovalo – navodi Kozarski za portal "Novosti". 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje Elektrodistribucija Novi Sad sahrane betanija novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad policija opens 2019 isključenja struje elektrovojvodina novosadsko porodilište sahrane novi sad almaško groblje Spens štrand gradsko groblje servisne informacije novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija novosađani raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje bez struje Novo naselje bez vode opens distrikt bebe