Premijera filma o grupi Električni orgazam i Giletov anplagd nastup 24. juna u Areni

Premijera filma o grupi Električni orgazam i Giletov anplagd nastup 24. juna u Areni

Jubilarna godina bioskopa Arena Cineplex donela je brojne nove sadržaje koji su naišli na oduševljenje publike raznih interesovanja, dok prava poslastica iz sveta filma i muzike stiže sledeće sedmice.

U četvrtak, 24. juna, u 20 časova, u saradnji sa Udruženjem "Free Space", u najvećoj sali bioskopa Arena Cineplex biće održana novosadska premijera filma "Električni orgazam za ljude budućnosti". Nakon projekcije publika u sali će imati priliku da prisustvuje anplagd svirci frontmena grupe Srđana Gojkovića Gileta, kao i razgovoru o filmu. Karte po ceni od 800 dinara su u prodaji na blagajnama bioskopa.

 


Gosti ovog specijalnog događaja biće rediteljka i producentkinja filma Marija Vukić i glavni akter, Srđan Gojković Gile, koji je pripremio sjajan muzički program. Prateći Električni orgazam na njihovoj prekookeanskoj turneji proleća 2018. godine, prikazan je portret jednog od najpopularnijih i najdugovečnijih rok bendova na prostorima bivše Jugoslavije, otkrivajući zanimljive i manje poznate detalje koji su činili njihovu 40 godina dugu karijeru, a sve direktno iz sećanja samih članova benda. No censure, no filter.


Poslednji album Električnog orgazma Gde smo sad? svojim nazivom kao da poziva na rekapitulaciju i rezimiranje karijere, no situacija u stvarnosti je drugačija. Kritičari su puni hvale i ističu kako bend zvuči veoma sveže i nadahnuto, a pritom nastupa po regionu i nešto daljem inostranstvu, te se nakon 41 godine karijere i dalje drži u vrhu domaće rokenrol scene. Upravo jedna od tih inostranih turneja, po Kanadi i SAD, sasvim slučajno i spontano je poslužila kao povod za prvi dokumentarni film o Električnom orgazmu u četiri decenije dugoj karijeri grupe.


Film "Električni orgazam za ljude budućnosti" prikazan je na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, a nagrađen je Specijalnom nagradom festivala  Prvi kadar u Istočnom Sarajevu.

 

Karte su u prodaji. Obezbedite svoje mesto na vreme.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan