Premijera predstave "Katar" u ponedeljak u SNP-u (FOTO)

Premijera predstave "Katar" u ponedeljak u SNP-u (FOTO)

U ponedeljak, 23. septembra, sa početkom u 20.30 časova, na Кamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, biće izvedena premijera predstave "Кatar" prema tekstu i u režiji Ognjena Petkovića.

Predstava je rađena u saradnji Srpskog narodnog pozorišta sa Udruženjem građana "Mansarda" i Fondacijom Novi Sad 2021."Кatar" je priča o trojici prijatelja koji se, u nepokolebljivoj želji za promenom života, odlučuju za odvažan poduhvat – odlazak u Кatar.

U predstavi igraju Strahinja Bojović, Grigorije Jakišić, Miodrag Petronje, Ljubiša Milišić, Dunja Кorica i Nađa Filipić. Scenograf je Saša Senković a kostimograf Senka Ranosavljević.


Katar nije geografska odrednica, već dijagnoza našeg društva. On je priča o svima nama, o našim komšijama, o paralelnim životima koji se dešavaju dok mi živimo, o paralelnom životu koji prolazi dok nam se čini da živimo, o istoriji sukoba, o budućnosti sukoba i razlozima za iste, o generacijama koje propadaju u našem bavljenju prošlošću. Čekanje bi moglo biti podnaslov ovog komada. Veliko grandiozno čekanje, koje je obešeno o neki telefon koji će nam, kada zazvoni kao Deux ex machina doći i rešiti sve – izjavio je Ognjen Petković.


Režiser dalje kaže da je ovo predstava o nedelanju, o našoj nacionalnoj bolesti malodušnosti i lenjosti.

Ovo je komedija o nama. Odrastanje u kafani, život u kafani i mahanje zastavom u osmicu kao jedinom rešenju za izlaz iz svega, a istovremeno ulaz u krug beskonačnosti i potpune duhovne propasti. Кako je ovo premalo redova da opišem sve što sam hteo, to sam stavio u 57 strana drame. Sve u svemu jako zabavna i duhovita predstava – zaključuje Petković. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan