Premijera predstave "Katar" u ponedeljak u SNP-u (FOTO)

Premijera predstave "Katar" u ponedeljak u SNP-u (FOTO)

U ponedeljak, 23. septembra, sa početkom u 20.30 časova, na Кamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, biće izvedena premijera predstave "Кatar" prema tekstu i u režiji Ognjena Petkovića.

Predstava je rađena u saradnji Srpskog narodnog pozorišta sa Udruženjem građana "Mansarda" i Fondacijom Novi Sad 2021."Кatar" je priča o trojici prijatelja koji se, u nepokolebljivoj želji za promenom života, odlučuju za odvažan poduhvat – odlazak u Кatar.

U predstavi igraju Strahinja Bojović, Grigorije Jakišić, Miodrag Petronje, Ljubiša Milišić, Dunja Кorica i Nađa Filipić. Scenograf je Saša Senković a kostimograf Senka Ranosavljević.


Katar nije geografska odrednica, već dijagnoza našeg društva. On je priča o svima nama, o našim komšijama, o paralelnim životima koji se dešavaju dok mi živimo, o paralelnom životu koji prolazi dok nam se čini da živimo, o istoriji sukoba, o budućnosti sukoba i razlozima za iste, o generacijama koje propadaju u našem bavljenju prošlošću. Čekanje bi moglo biti podnaslov ovog komada. Veliko grandiozno čekanje, koje je obešeno o neki telefon koji će nam, kada zazvoni kao Deux ex machina doći i rešiti sve – izjavio je Ognjen Petković.


Režiser dalje kaže da je ovo predstava o nedelanju, o našoj nacionalnoj bolesti malodušnosti i lenjosti.

Ovo je komedija o nama. Odrastanje u kafani, život u kafani i mahanje zastavom u osmicu kao jedinom rešenju za izlaz iz svega, a istovremeno ulaz u krug beskonačnosti i potpune duhovne propasti. Кako je ovo premalo redova da opišem sve što sam hteo, to sam stavio u 57 strana drame. Sve u svemu jako zabavna i duhovita predstava – zaključuje Petković. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija raspored sahrana novi sad korona virus jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zdravlje uhapšen diler horoskop astrologija zodijak klinika za ginekologiju i akušerstvo saveti servisne informacije isključenje vode novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad vlada srbije novosadsko porodilište isključenja struje elektrovojvodina bez vode izmena trase autobusa Spens obeležavanje novosadske racije raspored sahrana i ispraćaja Novosadska racija dnevni horoskop sahrane novi sad bebe