PREMIJERKA: Nadam se da ćemo sledeće sedmice moći da popustimo mere

PREMIJERKA: Nadam se da ćemo sledeće sedmice moći da popustimo mere

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da bi sledeće nedelje moglo da dođe do popuštanja mera u borbi protiv suzbijanja korona virusa.

– Nadam se da ćemo sledeće sedmice moći da popustimo mere – rekla je Brnabić.

Ona je u Skupštini Srbije kazala da je u našoj zemlji bar jednom dozom vakcinisano 1,3 miliona građana i da je revakcinisano 913.000 i da se nada se da ćemo u narednih nekoliko dana preći milion vakcinisanih, prenosi "Blic".

Najavila je i uvođenje treće kategorije kada je reč o vakcinisanima.

To su imunizovani, oni kojima je prošlo tri nedelje od revakcine. Takvih je trenutno 564.663, što je malo ispod 10 odsto punoletnog stanovništva. Svakodnevno se oko 10.000 ljudi prijavi za vakcinaciju preko eUprave. To je dobro, ali imamo i dosta punktova za vakcinisanje i bez prijave – rekla je Brnabić.

Takođe, napomenula je da se situacija prati svaka dva sata, kako bi se znalo kakve mere treba da budu sprovedene.

Postoje tri stvari koje imamo u vidu – zdravlje ljudi, privreda i mentalno stanje nacije. Nadam se da ćemo sledeće nedelje moći da popustimo mere. Čini se da brojke stagniraju. "Vadi" nas vakcinacija, da nije toga imali bi i preko 10.000 zaraženih. U ovom trenutku je najvažnije da damo podršku zdravstvenim radnicima i to je sada najvažnije. Molim vas da poštujete mere – apelovala je premijerka.

Istakla je da će vakcinaciju dodatno ubrzati nove količine vakcina koje treba da stignu u Srbiju, a to je dodatnih 500.000 "Sinofarm" vakcina početkom aprila. Dodala je da se očekuje 5. aprila i dodatnih 106.000 "Fajzerovih vakcina".


Pomoć za privredu

Kada je reč o daljoj pomoći privredi, Brnabić je kazala da će već sutra u vladi biti održani sastanci sa predstavnicima sektora koji su najviše pogođeni krizom, prenosi Tanjug.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan