PREMIJERKA: Veće plate i penzije – ako se nastavi rast privrede

PREMIJERKA: Veće plate i penzije – ako se nastavi rast privrede

Ana Brnabić kaže da će do kraja godine plate i penzije biti povećanje, uz uslov da se nastavi sadašnji rast privrede, koji je, kako navodi, dovoljan za to povećanje, a cilj novog aranžmana sa MMF-om biće nova radna mesta i mnogo brži rast prihoda.

U intervjuu za javni servis premijerka je navela da je u prva tri meseca rast privrede bio veći nego što je planirano, te da je 4,5 odsto rasta dovoljno da se pomerimo sa začelja Evrope u tom segmentu.

U vezi s jučerašnjim protestima sindikata povodom Prvog maja, Ana Brnabić kaže da su upravo njihovi zahtevi – veće plate i da mladi ostanu u zemlji – ujedno i među najvažnijim ciljevima Vlade

- Što se tiče plata, jedino što možemo da uradimo po principima tržišne ekonomije je da nastavimo da i dalje uspešno dovodimo strane investicije i da olakšamo poslovanje, odnosno pravni okvir našim investitorima, pre svega preduzetnicima u malim i srednjim preduzecima – rekla je premijerka.

U prvom kvartalu ove godine zabeležen je rast privrede od 4,5 odsto. To znači da više proizvodimo, da će biti više radnih mesta, da je pred građanima bolja perspektiva, kao i veće plate i penzije, objašnjava Brnabić.

- Sve procene su dobre. Rekli smo da ako budemo imali suficit u budžetu i ako ostane fiskalna disciplina, a imamo šest milijardi suficita, i ako se nastavi rast BDP-a, imaćemo uslove za povećanje plata i penzija. I jedno i drugo raste bolje nego što smo planirali – rekla je premijerka Srbije, a prenosi "Politika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina jkp novosadska toplana bez struje raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad bez vode novosadsko porodilište matičar novi sad raspored sahrana novi sad bebe vremenska prognoza novi sad novorođenčad 27. novosadski maraton KCV isključenja struje isključenje vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija JKP Vodovod i kanalizacija Aleksandar Vučić novosadska policija jkp lisje servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani izmena režima saobraćaja sahrane novi sad Isključenje struje betanija RHMZ servisne informacije