Preminuo dvogodišnjak čiji otac je tražio da dete primi lek koji je u Srbiji ilegalan

Preminuo dvogodišnjak čiji otac je tražio da dete primi lek koji je u Srbiji ilegalan

Nakon što su roditelji dvogodišnjeg Lava i aktivisti za legalizaciju marihuane u Srbiji pokušali sve da malenom Lavu Popoviću nabave lek koji bi, prema nekim istraživanjima, mogao da mu pomogne, njegov otac je u četvrtak započeo štrajk glađu i tako privukao pažnju javnosti.

U jučerašnjem obraćanju na Fejsbuku, Nemanja Popović je objasnio zašto je prekinuo štrajk i preneo da je imao sastanak sa više lekara koji su mu predočili činjenicu da Lavov život visi o koncu. Takođe, najavio je sastanak sa ministrom zdravlja.


Jutros oko 9.30 sati održan je sastanak između Nemanje, njegovih saboraca iz udruženja IRKA i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Popović je zatražio da se njegovom sinu, koji je u kritičnom stanju, odobri terapija THC-om, kanabinoidom koji je u Srbiji ilegalan. 

Kako je danas oko 18 časova objavljeno na Fejsbuk stranici "Čuvari/ke vatre", dvogodišnji Lav Popović je umro. U novosadskoj bolnici, prikačen na respirator usled akutnog respiratornog distres sindroma izazvanog agresivnom terapijom za leukemiju.

Popovići su verovali da bi terapija na bazi kanabinoida, koja je ilegalna u Srbiji mogla dati Lavu nadu za život. Kako nije odobrena blagovremeno usled zakonodavstva i procedura zdravstvenog sistema, porodica za smrt deteta krivi sistem i njegove predstavnike – navodi se u saopštenju.
 Oprhvan bolnom vešću Lavov deda je u teškom stanju i revoltu, na zidu bolnice u kojoj je Lav preminuo, ispisao grafite u kojima je okrivio lekare za smrt svog unuka, nakon čega je priveden u policijsku stanicu, javio je Nemanja Popović.
Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 469 dana i 15 sati

  Mala duso mirno spavaj sad te andjeli cuvaju kad Srbija nije mogla jer ima preca posla vec mi jadnici moramo da salljemo SMS. Sta sad mogu u ovom bolu poruciti tvojim roditeljima reci utehe za ovakvu bol ne postoji . Jedino se molim da ni jedan roditelj ne dozivi to.

  Oceni komentar:
  2
  13