Preminuo Novak Vukoje, čuveni "doktor za hrkanje"

Preminuo Novak Vukoje, čuveni "doktor za hrkanje"

U Novom Sadu je danas u 73. godini preminuo čuveni "doktor za hrkanje", Novak Vukoje, redovni član Evropske akademije nauka.

Prim. dr Novak Vukoje je rođen 1947. godine u Sečnju, gde su se doselili njegovi roditelji iz krševite Hercegovine.

Kako navodi RTV, osnovnu školu je završio u Sečnju, srednju medicinsku u Zrenjaninu, a studije medicine na Univerzitetu u Sarajevu.

Objavio je više stručnih i naučnih radova u domaćim i inostranim časopisima, te i izlagao na evropskim i svetskim kongresima. Problemom hrkanja i noćnog gušenja bavio se preko 20 godina.

Rezultat ovoga rada je monografija pod nazivom "Hrkanje i kako ga sprečiti", knjige "Hrkanje i noćno gušenje" i "Rez za miran san".

Imao je vlastitu hiruršku metodu za rešavanje "bučnog spavanja", za koju je dobio zlatnu medalju na međunarodnom salonu inovacija u Moskvi 2008 godine. Od decembra 2008. godine bio je član Srpske i Ruske akademije inovacionih nauka, podseća RTV.

Akademik primarius Dr Novak Vukoje pripada plejadi najeminentnijih stručnjaka iz oblasti otorinolaringologije i hirurgije glave i vrata. Bio je član brojnih medicinskih asocijacija, dobitnik brojnih priznanja i nagrada za postignute uspehe na polju stvaralaštva i inovacija u medicini.

Među njegovim pacijentima bilo je i predsednika država (jedan od njih i pokojni predsednik Libije Moamer Gadafi), ministara, NBA zvezda, osvajača olimpijskih medalja, pevača...  

O čemu je pre pet godina doktor Vukoje, kao "Gradska faca", pričao za naš portal  pročitajte OVDE.

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Radomir Čolaković

    pre 1318 dana i 18 sati

    Dragi prijatelju i saradniče, Prije neki dan smo se dogovarali o promociji naše knjige, ali pošast je jača.Pozdravljam te sa onim našim pozdravom kada smo se rastavljali na svadbama, veseljima, svetkovinama, na kongresima :"Vidimo se!" I sad te pozdravljam:"Vidimo se". Naravno tamo u raju gdje si ti otišao, ali ako zaslužimo kao što si ti zaslužio svojim radom i životom na zemlji.

    Oceni komentar:
    1
    36
  • c

    pre 1318 dana i 8 sati

    Bio je veliki covek na prvom mestu. Toliki trag je ostavio da ga moja porodica nikada nece zaboraviti. Neka ga andjeli cuvaju.

    Oceni komentar:
    0
    12
  • Blazo Buha

    pre 1317 dana i 16 sati

    Dragi druze Nole,
    Ne mogu da verujem.Bio si veliki u svakom smislu.Neka ti je laka zelja i pokoj dusi.
    Pocivaj u miru.

    Oceni komentar:
    0
    7
  • Milena

    pre 1172 dana i 13 sati

    Počivaj u miru poštovani doktore

    Oceni komentar:
    0
    1