Preminuo Petar Petrović, novinar i dugogodišnji urednik "Dnevnika"

Preminuo Petar Petrović, novinar i dugogodišnji urednik "Dnevnika"

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik lista "Dnevnik" i bivši predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) preminuo je u 75. godini.

Petar Petrović rođen je u Varvarinu 18. aprila 1946. godine.

Predsednik NDNV-a bio je od 2000. do 2004. godine, u dva mandata. Bio je glavni i odgovorni urednik lista "Dnevnik", takođe u dva mandata. Sa mesta urednika u najstarijem vojvođanskom dnevnom listu se i penzionisao.

Napustio nas je dragi kolega i prijatelj, borac za etičko i nezavisno novinarstvo. Kao izuzetan novinar i urednik ostavio je neizbrisiv trag u novinarstvu i borbi za medijske slobode. Kolege ga pamte kao urednika u pravom smislu te reči koji je umeo da sasluša novinara i da ga posavetuje. Bio je principijelan i dosledan u odbrani novinarske profesije i štitio je svoje novinare od političkih napada i pritisaka. Njegova beskompromisna borba tokom devedesetih za etičko novinarstvo, a nakon pada režima Slobodana Miloševića za podizanje kvaliteta lista "Dnevnik", ostaće večito u pamćenju novinarske zajednice. Petar Petrović je bio uzor za mlade novinare i pamtićemo ga kao velikog borca za slobodu medija, istinu i pravdu. Saučestvujemo u bolu porodice i novinarske zajednice – navodi se u saopštenju Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan