PREPORUKA KRIZNOG ŠTABA: Na izborima 21. juna da budu obavezne maske i rukavice

PREPORUKA KRIZNOG ŠTABA: Na izborima 21. juna da budu obavezne maske i rukavice

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je preporuke da maske i rukavice budu obavezne na izborima 21. juna, kako za glasače tako i članove izbornih komisija.

Posle toga, na potezu je Vlada Srbije, a izvor blizak Vladi potvrdio je za "Večernje novosti" da će se o ovome odlučivati na jednoj od narednih sednica.

S obzirom na to da je epidemija od posebnog značaja i dalje na snazi u našoj zemlji, da je korona virus i dalje prisutan, prema rečima prof. dr Branislava Tiodorovića, člana Kriznog štaba, data je preporuka kako treba da se ponašaju glasači, ali i članovi komisije, prenosi list. 

– Data je preporuka da se glasa sa maskama i rukavicama, da se drži distanca, a na ulazu moraju da budu dezobarijere. Kada se iskontroliše prst, potrebno je staviti novu rukavicu. Mišljenja sam da rukavice kod glasača nisu potrebne ako se peru ruke, ali i to je preporuka. Što se tiče komisije, oni moraju da imaju sve, i po mom mišljenju su rukavice za njih obavezne – izjavio je prof. dr Tiodorović za Telegraf.rs, a prenose "Novosti". 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan