Prepoznati lične kvalitete i ulagati u sebe: “Soft Skills Academy – You can’t download everything”

Prepoznati lične kvalitete i ulagati u sebe: “Soft Skills Academy – You can’t download everything”

Drugi po redu trodnevni seminar Soft Skills Academy, održao se u Novom Sadu od 27. do 29. maja.

Seminar je organizovala studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad uz podršku Fakulteta tehničkih nauka i pokrovitelja ovogodišnje akademije - Lafarge Srbija. Učesnici seminara mogli su da nauče nešto više o tome kako da prepoznaju svoje kvalitete, ulažu u sebe i postave očekivanja od buduće karijere.

Tema ovogodišnje Soft Skills Academy bila je "Lični autoritet i uticaj na druge". Seminar je propraćen bogatim akademskim programom, u okviru koga je Danilo Novaković održao predavanje na temu “Između jave i sna, ustati ili odustati”, kao i dr Dragana Ćorić “Život, želje, snovi i zašto odustajanje nije i ne može biti opcija”. Takođe, 30 odabranih studenata je prisustvovalo treninzima Goge Balaban i Svetlane Dragutinović na temu “Uvod u poslovnu komunikaciju”, Vesne Dimić na temu “Manipulacija u komunikaciji”, Magdalene VeljkovićIsidore Kemiveš na temu “Od ambicije ka svrsi”, kao i Nenada Perčića i Dušana Miloščina na temu “Ubeđivanje”.

Studenti su birani na osnovu motivacionog pisma. Svim studentima koji ove godine nisu odabrani, organizatori poručuju da se prijave i sledeće godine, jer je ovaj projekat tek započeo svoj razvoj i nastaviće da pomaže svim kolegama pri ličnom usavršavanju.

U nastavku možete pročitati utiske ovogodišnjih polaznika.

- Nakon uspešno završenih serija treninga i predavanja na temu "Lični autoritet i uticaj na druge", saznala sam mnogo novih stvari od ubeđivanja, manipulacije pa sve do poslovne komunikacije. Svi treninzi koji su se održali u ova tri dana su me podstakla da razmišljam drugačije i da na neke stvari u buduće gledam drugim očima. Ne bih mogla da se odlučim šta je to što je na mene ostavilo najveći utisak, svaki predavač je u meni probudio nešto novo i naveo me da razmišljam o različitim stvarima. Drago mi je što sam bila deo ovog projekta i što sam pored stečenog znanja stekla i nove ljude koji vole da rade na sebi kao i ja.

Nataša Radojčić, inženjerski menadžment, Fakultet tehničkih nauka

- Prijavila sam se na seminar jer mi se tema učnila veoma zanimljivom. Sada nakon završetka SSA mogu reći da nosim sjajne utiske, hvala EESTEC-ovcima za to. Svaki trening koji smo pohađali je imao svoju svrhu i težinu. 4 sata po treningu nije uopšte malo, ali smatram da je svaki koji smo pohađali bio veoma koristan. Kako ne manipulisati drugima i kako ne dozvoliti da budemo izmanipulisani, upotrebljavati principe ubeđivanja ili uveravanja, biti u miru sa nama samima, kako voleti i razumeti sebe, a uz to i druge, trikove u komunikaciji, prilagođavati se situaciji, staviti šešir određene bojei tada delati. Ne bih mogla da izdvojim nijedan trening kao najbolji, svi su najbolji za sebe jer svaki ima svoju priču. Preporučila bih svima da se prijave iduće godine. Upoznaće nove ljude, zabaviće se i naučiti veoma bitne životne lekcije koje se ne mogu naučiti na fakultetu.

Ivona Ač, Industrijsko inženjerstvo, Fakultet tehničkih nauka

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan