PRERASLE FACEBOOK: Mame Novosađanke postale i zvanično udruženje

PRERASLE FACEBOOK: Mame Novosađanke postale i zvanično udruženje

Facebook grupa “Mame Novosađanke”, u javnosti poznata po većem broju uspešno realizovanih akcija, dobila je i svoj formalni oblik i postala Udruženje Mame Novosađanke. Kako najavljuju, udruženje će se baviti poboljšanjem života majki i dece u Novom Sadu i okolini.

Povodom formiranja udruženja Mame Novosađanke će u utorak organizovati druženje i proslavu kojoj će prisustvovati mame sa decom iz grupe, ali ona neće biti klasična. Održaće se takmičenje za najbolji kolač. U žiriju će biti trojica predstavnika grupe Tate Novosađani, a predsednica žirija biće jedna poznata ličnost – mama Novosađanka. Prisutni će porcije kolača „otkupljivati“ igračkama, odećom ili školskim priborom, koji će biti poklonjeni “Svratištu za decu ulice”.

Ideja o osnivanju udruženja sama se nametnula, kao logična nadogradnja svih akcija koje smo organizovali kao neformalna grupa. Grupa "Mame Novosađanke" sada ima oko 6.300 članica i do sada je organizovala druženja majki sa decom, edukativne radionice na razne teme -predavanje iz prve pomoći za majke, radionica o ishrani i vežbama za lepu liniju, predavanje nutricioniste na temu pravilne ishrane dece, časovi samoodbrane za mame, Mamin bazar, kao i nekoliko humanitarnih akcija, navode iz novoformiranog udruženja.

  
Sada, kada imaju pravni okvir, planiraju da rade mnogo više i šire nego što smo mogle do sad.

- U planu nam je organizovanje edukacija za majke, na teme koje su njima potrebne, informisanje majki, velikog broja popusta, kako bismo olakšale život našim sugrađankama, podrška majkama u razvijanju svojih malih biznisa i mnogo drugih aktivnosti. Svakako ćemo aplicirati i za zvanične projekte na teme koje imaju veze sa našim ciljevima, navode Mame Novosađanke.

 

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • dobrila

  pre 2132 dana i 14 sati

  Pozdrav za sve mame novosađanke. Oduševljena sam što postoji ovakvo udruženje. Drugarica me je uputila na vas smatrajući da mi možete pomoći da rešim problem. Naime, imam troje dece. Najstarije dete je školskog uzrasta a dve mlađe ćerkice idu u vrtić i to u dva objekta u dva različita dela grada. Možete zamisliti koliko je komplikovano organizovati odvođenje i dovođenje dece na tri različite adrese u različite delove grada. Moja velika molba bi bila da ako postoji mama kojoj bi odgovrala zamena mesta u starijoj jaslenoj grupi godište 2014 iz vrtića VILA, Vojvođanskih brigada (centar) za GULIVER Bate Brkića (Novo Naselje) DA MI SE JAVI. Time biste omogućili spajanje dece i neizmerno pomogli jednoj mami. Unapred hvala!

  Oceni komentar:
  0
  1