PRESPAJANJE: Jubilarni 20. Salon arhitekture u Novom Sadu

PRESPAJANJE: Jubilarni 20. Salon arhitekture u Novom Sadu

Društvo arhitekata Novog Sada poziva vas na 20. Salon i dane arhitekture u Novom Sadu, koji će se održati na Železničkoj stanici Novi Sad od 3. do 12. do juna.

- Ovogodišnji, jubilarni 20. Salon arhitekture u Novom Sadu želi da kroz selekciju izloženih radova, seriju predavanja i debata otvori prostor za slobodno i otvoreno promišljanje o definisanju pozicije arhitektonske struke u kontekstu regiona i prepoznavanja svih njenih aktera i produkata, a pre svega podrži prevazilaženje svih imaginarnih barijera koje imamo među sobom. Zato želimo da u potpunosti "otvorimo" Salon ka regionu, sagledamo stvari koje nas povezuju i uočimo "bitke" u kojima smo kao disciplina zajedno, kaže se u programu ove manifestacije. 

- Želimo da posmatramo arhitekturu u proširenom polju – od društvenog i prostornog aktivizma, preko građenja, do teorijskog promišljanja i digitalnog prostora. Postavljajući ih tako, iznad disciplinarnih podela, ukazaćemo na specifične vrednosti koje u mnoštvu i različitosti grade kompleksnu sliku arhitekture danas. Konačno, u krajnjem ishodu, želja nam je da gledajući izvan disciplina, podela i regiona, među sobom uočimo nova polja delovanja, upoznamo se, povežemo, umrežimo, i tako se zajednički bavimo prostorom u kojem živimo, poručuju na kraju iz Društva arhitekata Novog Sada.

Kompletan program Salona možete pogledati OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan