Presuda za ubistvo Danila Lidlofa u ponedeljak

Presuda za ubistvo Danila Lidlofa u ponedeljak

Objavljivanje presude u novosadskom Višem sudu povodom ubistva Danila Lidlofa (27) 2014. godine u kući okrivljenog Ratka Cavnića (68) na Donjem Sajlovu, nadomak Novog groblja, odložena je za ponedeljak, prenosi "Dnevnik".

Po optužnici, kod njega je ubijeni mladić došao u provod posle upoznavanja u kafiću za svoj rođenadan 5. januara, na Badnje veče, s devojkom i svojim drugarom. Suđenje je završeno prošlog utorka.

Završne reči će se, zbog dopune nekih dokaza, održati ponovo, po svoj prilici većim delom formalno, da bi se potom nakon nekoliko dana izrekla presuda, saznaje nezvanično "Dnevnik" u sudu.

U poslednjem pretresu prošle sedmice, Više javno tužilaštvo smatralo je da je dokazano da je okrivljeni izvršio krivična dela ubistva i nedozvoljenog posedovanja vatrenog oružja i municije.

Tužilštvo je do tog zaključka došlo na osnovu izvedenih dokaza – kazao je tom prilikom, u završnoj reči, zamenik višeg javnog tužioca, Vidak Daković.

- Kada razmatramo odbranu okrivljenog, s izuzetkom njegovog priznanja posedovanja revolvera, što nije dovedeno u sumnju, krivično delo ubistva okrivljeni ne priznaje na način koji je opisan u optužnom aktu. Analizirajući njegovu odbranu, njena zajednička odrednica je nepriznavanje tog krivičnog dela. Ali, ono što je jasno i što je neobično, ali s druge strane i razumljivo, jeste gradacija njegovih iskaza. Davao je izjave u policiji u prisustvu svog branioca, tako i u istražnom postupku u Višem javnom tužilaštvu, a potom i na glavnom pretresu. Iskazi su išli u pravcu nekoliko bitnih segmenata, ali suština je u tome da, kako je postupak odmicao i duže trajao, tako je njegovim rečima povezanost s tragičnim događajem bivala sve manja – rekao je Daković.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan