Prezentovano poslovanje Lisja

Prezentovano poslovanje Lisja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je prezentaciji poslovanja Javno - komunalnog preduzeća „Lisje“, koju je izložio direktor tog preduzeća Vladimir Đaković. Cilj analize poslovanja bio je iznalaženje novih rešenja za pružanje još kvalitetnijih usluga u narednom periodu i pojednostavljivanje procedura vezanih za delatnost preduzeća, a tom prilikom predstavljen je i novi vozni park JKP „Lisje“.

- Javno - komunalno preduzeće „Lisje“ je primer kako se može postići uspeh i stabilizovati loša situacija u poslovanju, sprovođenjem odgovorne politike rukovodstva firme i uz neizostavnu podršku zaposlenih. Turbulentno stanje u JKP „Lisje“, koje je novi menadžment zatekao 2014. godine, sanirano je kroz ozbiljnu reorganizaciju i kadrovske promene. Novi menadžment je snažnije preuzeo odgovornost, a direktor i njegovi saradnici pratili su uputstva dobijena od Radne grupe formirane radi restrukturiranja javnih preduzeća u gradu. Preduzeće koje je bilo u teškom stanju, danas ima dobre rezultate poslovanja, posebno imajući u vidu šta se dešavalo prethodnih šest, sedam godina u „Lisju“. Danas smo videli deo mehanizacije i novog voznog parka, koji su kupljeni iz sopstvenih sredstava preduzeća, a to je rezulatat ekonomičnog poslovanja u prethodnom periodu. Značajno je smanjen broj zaposlenih, posebno u sektoru administracije gde je bilo radnih mesta koja nemaju veze sa osnovnom delatnošću firme i veliki deo dugova je isplaćen, tako da nema prepreka da u 2016. godini budu još uspešniji – rekao je gradonačelnik i naglasio da se nada da će u narednoj godini, „Lisje“ u saradnji sa „Zavodom za izgradnju grada“ rešiti problem vezan za proširenje grobnih mesta sa sremske strane grada, kao i problem groblja u Veterniku.Direktor JKP „Lisje“ Vladimir Đaković rekao je da je u junu 2014. godine novi menadžment preuzeo rukovođenje preduzećem i da je tada zatečeno jako loše stanje.

- Dugujemo veliku zahvalnost gradskoj administraciji, a posebno gradonačelniu Vučeviću koji je imao snage i volje da pomogne celokupnu reorganizaciju ovog preduzeća. Početak našeg preporoda bilo je osnivanje Radne grupe koja je snimila stanje u preduzeću i potom pružila izuzetnu savetodavnu pomoć za sanaciju preduzeća. Mi smo u dogovoru sa reprezentativnim sindikatom i radnicima dogovorili isplatu minimalnih zarada u trajanju od pet meseci, tako da smo pored te uštede, 2014. godinu završili sa 30% manje zaposlenih i bez duga bankama. Sa jednim ozbiljnim programom smo ušli u 2015. godinu, i sada je ovo jedno stabilno preduzeće. Kao pokazatelj stanja u preduzeću, možemo se pohvaliti činjenicom da smo uspeli da kupimo ozbiljnu mehanizaciju iz sopstvenih sredstava – rekao je Đaković i dodao da će ta oprema omogućiti da radnici svoj posao obavljaju kvalitetnije na zadovoljstvo svih građana Novog Sada.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan