Prezentovano poslovanje Lisja

Prezentovano poslovanje Lisja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je prezentaciji poslovanja Javno - komunalnog preduzeća „Lisje“, koju je izložio direktor tog preduzeća Vladimir Đaković. Cilj analize poslovanja bio je iznalaženje novih rešenja za pružanje još kvalitetnijih usluga u narednom periodu i pojednostavljivanje procedura vezanih za delatnost preduzeća, a tom prilikom predstavljen je i novi vozni park JKP „Lisje“.

- Javno - komunalno preduzeće „Lisje“ je primer kako se može postići uspeh i stabilizovati loša situacija u poslovanju, sprovođenjem odgovorne politike rukovodstva firme i uz neizostavnu podršku zaposlenih. Turbulentno stanje u JKP „Lisje“, koje je novi menadžment zatekao 2014. godine, sanirano je kroz ozbiljnu reorganizaciju i kadrovske promene. Novi menadžment je snažnije preuzeo odgovornost, a direktor i njegovi saradnici pratili su uputstva dobijena od Radne grupe formirane radi restrukturiranja javnih preduzeća u gradu. Preduzeće koje je bilo u teškom stanju, danas ima dobre rezultate poslovanja, posebno imajući u vidu šta se dešavalo prethodnih šest, sedam godina u „Lisju“. Danas smo videli deo mehanizacije i novog voznog parka, koji su kupljeni iz sopstvenih sredstava preduzeća, a to je rezulatat ekonomičnog poslovanja u prethodnom periodu. Značajno je smanjen broj zaposlenih, posebno u sektoru administracije gde je bilo radnih mesta koja nemaju veze sa osnovnom delatnošću firme i veliki deo dugova je isplaćen, tako da nema prepreka da u 2016. godini budu još uspešniji – rekao je gradonačelnik i naglasio da se nada da će u narednoj godini, „Lisje“ u saradnji sa „Zavodom za izgradnju grada“ rešiti problem vezan za proširenje grobnih mesta sa sremske strane grada, kao i problem groblja u Veterniku.Direktor JKP „Lisje“ Vladimir Đaković rekao je da je u junu 2014. godine novi menadžment preuzeo rukovođenje preduzećem i da je tada zatečeno jako loše stanje.

- Dugujemo veliku zahvalnost gradskoj administraciji, a posebno gradonačelniu Vučeviću koji je imao snage i volje da pomogne celokupnu reorganizaciju ovog preduzeća. Početak našeg preporoda bilo je osnivanje Radne grupe koja je snimila stanje u preduzeću i potom pružila izuzetnu savetodavnu pomoć za sanaciju preduzeća. Mi smo u dogovoru sa reprezentativnim sindikatom i radnicima dogovorili isplatu minimalnih zarada u trajanju od pet meseci, tako da smo pored te uštede, 2014. godinu završili sa 30% manje zaposlenih i bez duga bankama. Sa jednim ozbiljnim programom smo ušli u 2015. godinu, i sada je ovo jedno stabilno preduzeće. Kao pokazatelj stanja u preduzeću, možemo se pohvaliti činjenicom da smo uspeli da kupimo ozbiljnu mehanizaciju iz sopstvenih sredstava – rekao je Đaković i dodao da će ta oprema omogućiti da radnici svoj posao obavljaju kvalitetnije na zadovoljstvo svih građana Novog Sada.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ novorođenčad JGSP "Novi Sad" vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod betanija bebe raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad vrućine u novom sadu javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje elektrovojvodina bez vode servisne informacije Isključenje struje novosađani Vreme u Srbiji Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode servisne informacije novi sad bez struje Vreme u Novom Sadu sahrane jkp lisje Hitna pomoć štrand