Prihvaćena izmena gradskog budžeta za 2017. godinu

Prihvaćena izmena gradskog budžeta za 2017. godinu

Savet za budžet i finansije na današnjoj sednici razmatrao je i većinom glasova prihvatio Predlog odluke o izmeni budžeta Grada Novog Sada za 2017. godinu, saopštila je novosadska skupština.

Promena važeće Odluke o budžetu Grada Novog Sada za 2017. godinu predlaže se zbog izmene propisa koji uređuju broj zaposlenih čije se plate finansiraju iz budžeta Grada.

To zahteva i izmenu odredbe u važećoj Odluci kojom je određen maksimalan broj zaposlenih na neodređeno i određeno vreme kod korisnika budžeta u skladu sa Uputstvom za pripremu Odluke o budžetu lokalne vlasti za 2017. godinu i projekcija za 2018. i 2019. godinu, koje je doneo ministar finansija.

Uputstvo obavezuje lokalnu vlast da iskaže broj zaposlenih na neodređeno i određeno vreme za koje su u budžetu obezbeđena sredstva.

Skupština Grada Novog Sada, na sednici od 29. septembra, donela novu Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno i određeno vreme u sistemu Grada Novog Sada za 2017. godinu.

Odluka o budžetu izmenjena je samo u normativnom delu i ona predviđa da broj zaposlenih ne može da pređe maksimalan broj od 3.425 zaposlenih na neodređeno vreme i 346 zaposlenih na određeno vreme, odnosno ukupno 3.771 zaposlenog, kaže se u saopštenju skupštine Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan