Prijatelj zaraženog Subotičanina želeo da se testira, rečeno mu da nije u opasnosti

Prijatelj zaraženog Subotičanina želeo da se testira, rečeno mu da nije u opasnosti

Prvi slučaj korona virusa u Srbiji registrovan je kod 43-godišnjeg Subotičanina koji je u više navrata boravio u Budimpešti kod sestre koja i sama imala simptome respiratorne infekcije.

On je smešten u izolaciju u bolnici u Subotici gde su za N1 rekli da su od Ministarstva zdravlja dobili nalog da se o njegovom zdravstvenom stanju i preduzetim merama ne oglašavaju, ali i da nemaju ništa novo da kažu u odnosu na ono što je resorni ministar Zlatibor Lončar saopštio jutros na konferenciji za novinare.

Ekipi TV N1 je, međutim, ispred subotičke bolnice prišao čovek koji se predstavio kao prijatelj i poslovni partner obolelog, i koji ja sa njim navodno bio u kontaktu 20. februara. On je kazao da je od jutros, otkad je čuo informaciju da je njegov prijatelj oboleo, krenuo da zove redom lekare – najpre bolnicu, zatim epidemiologa na kog su ga uputili, pa i samo Ministarstvo zdravlja, kako bi saznao da li treba da se pregleda. Tvrdi da je dobijao odgovore da nisu nadležni, i da su ga upućivali na druge ljude, na kraju na Sanitarnu inspekciju u Subotici gde se niko nije javljao na telefon. Zbog toga je, kako kaže, došao sam u bolnicu kako bi znao šta mu je činiti.

Kako prenosi "Danas", on je rekao za portal Nova S da ga nisu testirali već da su zaključili na osnovu datuma susreta sa zaraženim da nije u opasnosti. Pretpostavlja se da je nulti pacijent u Srbiju iz Budimpešte stigao 28. februara.

Podsetimo, ministar Lončar izjavio je jutros da su uzete analize svih osoba koje su bile u kontaktu sa pacijentom iz Subotice, i da se njihovi rezultati očekuju u toku dana. Epidemiolog Predrag Kon tada je rekao da će biti angažovane epidemiološke službe koja će detaljno analizirati ljude koji su bili u kontaktu sa obolelim, i da će oni biti ili pod nadzorom ili u karantinu, javlja N1.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan