Prijatelji osuđenog policajca protestovali ispred zgrade suda

Prijatelji osuđenog policajca protestovali ispred zgrade suda

"Osuđen jer je branio svoj i život svojih kolega", rečeno na jučerašnjem protestu.

Nezadovoljni presudom kojom je Miloš Grandić (34) policajac iz Novog Sada, nepravnosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Dejana Makanića posle saobraćajnog incidenta pre četiri godine, prijatelji i poznanici, u ponedeljak su protestovali ispred zgrade novosadskog suda, javljaju "Novosti".

Ova kazna izrečena mu je sa posebnim ublažavanjem, jer je, kako je utvrđeno, to učinio prekoračivši nužnu odbranu i u afektu.

- Treba da štitimo pravdu i istinu. Ova ustanova je 15. juna postala vlasnik nepravde, neistine i bezakonja. Tog dana Miloš Grandić je osuđen na tri godine zatvora jer je branio svoj i život svojih kolega –  poručio je okupljenima Mihajlo Janjić, organizator protesta.

Podsećajući da je Milošev otac Nikola, kao policajac nastradao na dužnosti 1986, a brat Vladimir, takođe policajac, poginuo 2009. braneći državu, Janjić je rekao da ulica u Novom Sadu nosi ime Miloševog brata.

- Sudija Rade Kalajdžija je 15. juna presudio svim policajcima i na svojoj duši nosi svakog ubijenog policajca – kazao je Janjić, pozivajući sudiju da dođe ispred sudske zgrade i Grandićevoj majci saopšti presudu.

Viši sud u Novom Sadu oštro je osudio današnje reagovanje na prvostepenu presudu koju je doneo sudija Rade Kalajdžija, u postupku protiv Miloša Grandića.

- Takve izjave predstavljaju direktan napad na postupajućeg sudiju koji je odluku doneo u prvom stepenu, kao i na sudije koje će odlučivati u žalbi -– navodi Ivana Karapandžić, portparolka Višeg suda, a prenose "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina detelinara servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje jkp novosadska toplana novosadska policija KCV novosadski sajam novosađani betanija isključenja struje bebe novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod sahrane novi sad matičar novi sad Spens bez vode JGSP "Novi Sad" JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije jkp lisje bez struje raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad klisa isključenje vode