Prijava na konkurs za upis dece u vrtiće moguća putem interneta

Prijava na konkurs za upis dece u vrtiće moguća putem interneta

Prijave se mogu podneti elektronskim putem u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, od narednog konkursa roditelji u Novom Sadu će moći da prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo“, putem internet aplikacije.

- Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića roditeljima će biti omogućeno da putem interneta, od svoje kuće, prijave decu za upis u vrtiće. Na ovaj način, roditelji će izbeći nepotrebne gužve i gubljenje vremena u čekanju u redovima, a neće plaćati ni razne takse koje su ranije morali. Aplikacija za popunjavanje putem interneta je jednostavna za korišćenje i podrazumeva unos samo elementarnih podataka, imena, prezimena deteta i roditelja i matični broj, a sve ostale potrebne podatke predškolska ustanova dobija automatski iz jedinstvene baze podataka. Na ovaj način smo maksimalno pojednostavili upis dece u novosadske vrtiće, a u isto vreme i onemogućili eventualne zloupotrebe sa falsifikovanom dokumentacijom pojedinih nesavesnih roditelja, koje smo imali u prošlosti – rekao je ovim povodom član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić.

Кonkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" Novi Sad za radnu 2018/2019. godinu, koja počinje 1. septembra 2018. godine, biće objavljen 22. aprila 2018. godine.

Roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici deteta, prijave na Кonkurs za upis dece mogu podneti elektronskim putem u roku od 15 dana od dana objavljivanja Кonkursa (od 23. aprila do 9. maja 2018. godine). Кorišćenjem elektronske usluge na internet sajtu, na osnovu unetih podataka, sistem eUprave automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, što olakšava prijavu na Кonkurs, jer se sva potrebna dokumentacija pribavlja putem elektronske usluge, pa roditelji ne moraju da dolaze na pisarnicu Predškolske ustanove i obilaze druge ustanove.

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu u radnoj 2018/2019. godini može se podneti putem elektronske usluge samo za dete koje nije iz društveno osetljive grupe (deca žrtava nasilja u porodici, deca sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, deca iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr.) zato što se za dete iz društveno osetljivih grupa Predškolskoj ustanovi mora dostaviti dokumentacija kojom se dokazuje navedeno.

Roditelji koji ne žele da koriste internet, prijave na Кonkurs za upis dece, sa potrebnom dokumentacijom, podnose Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", u roku od 15 dana od dana objavljivanja Кonkursa (od 23. aprila do 9. maja 2018. godine) u ulici Pavla Simića broj 9, na pisarnici Predškolske ustanove, i to: ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova.

Prijavu na Кonkurs je potrebno podneti i za decu sa liste čekanja. Više informacija i tehničkih detalja o elektronskom upisu biće blagovremeno objavljeno na sajtu grada i Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jovica jovanovic

  pre 1511 dan i 23 sata

  Hteo bi upiati dete u vrtic, dali to mogu ovde daa uradim? Hvala!

  Oceni komentar:
  1
  0