Prijava za 60 evra državne pomoći počinje u sredu

Prijava za 60 evra državne pomoći počinje u sredu

Ministar finasnija Siniša Mali najavio je da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 evra iz trećeg paketa pomoći države, a da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili.

Mali je za TV Prva rekao da prijava za pomoć "30 plus 30 evra" počinje 28. aprila na portalu trezora kao i prošle godine.

Prijava će biti moguća elektronski, a biće u funkciji od 28. aprila do 15. maja putem sajta Uprave za trezor, www.idp.trezor.gov.rs, gde će građani morati da unesu četiri podatka.
• Sve što će biti potrebno da građani urade nakon ulaska na sajt jeste da kliknu na polje "podnošenje prijave" i tamo unesu svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.
• Ukoliko već imate otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju treba da kliknete na banku preko koje želite da vam bude isplaćen novac i time se automatski prijavljujete za ovu pomoć. Na taj način će vam biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.
• Treba da označite polje kojim potvrđujete saglasnost za obradu ličnih podataka. Nakon što se prijavite, možete i da proverite status svoje prijave izborom drugog polja.

Ministar je pojasnio da ne treba da se prijavljuju penzioneri, građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne i korisnici socijalne pomoći.

Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, isplatiće se 6. maja prvih 30 evra, a drugi deo u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru – rekao je ministar finansija.

Mali je precizirao da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.

Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra.

Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minilane zarade za sve koji su se prijavili u aprilu.

Oceni vest:
9
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Meni se ovo ne dopada

  pre 695 dana i 1 sat

  Kada bude postalo redovna stvar, onda će Srbija biti u okviru Novog Svetskog poretka.
  Jer, to se u tom sistemu zove "osnovni dohodak" koji se deli svim građanima.

  Oceni komentar:
  2
  13
 • Jovica

  pre 693 dana i 18 sati

  Podneo sam zahtev za starosnu penziju 01.04.2021.godine, nisam dobio rešenje o penzionisanju. Da li je potrebna prijava za jednokratnu pomoć ili ću biti svrstan u penzionere. Hvala.

  Oceni komentar:
  3
  1
 • Gordana

  pre 693 dana i 5 sati

  Nezaposlena sam i dobri bi mi dosla pomoc od 60 evra.

  Oceni komentar:
  2
  1
 • Branka Radovanovic

  pre 693 dana i 4 sata

  Sta reci vec jedno veliko hvala.

  Oceni komentar:
  4
  1
 • Goran

  pre 693 dana i 2 sata

  Zelim da podignem 30€.Super ste

  Oceni komentar:
  4
  1
 • Goran

  pre 693 dana i 2 sata

  Odgovorna drzava

  Oceni komentar:
  4
  1
 • Elizabeta

  pre 692 dana i 19 sati

  Isplata novcane pomoci

  Oceni komentar:
  0
  0