Prijava za konferenciju "Neutralno"

Prijava za konferenciju "Neutralno"

Fondacija "Novi Sad 2021" poziva sve zainteresovane aktere u kulturi i kreativnim industrijama iz regiona, da se prijave za učešće na konferenciji.

Rok za prijavu je sreda, 25. april. Učešće na konferenciji je besplatno, a poziv važi za ceo region.

Ukupan broj učesnika konferencije, koji će biti odabrani selekcijom pristiglih prijava je 120. 

Iako zamišljen u formatu konferencije, događaj "Neutralno" u organizaciji Fondacije "Novi Sad 2021", suštinski kako prenosi RTV predstavlja prostor za dijalog koji će, 9. i 10. maja u Studiju "M" u Novom Sadu, predstaviti različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora.

Promene društveno-političkog ambijenta, sistema finansiranja i pravnog statusa kulturnih prostora, i podsticanja tržišnog načina funkcionisanja, zahtevaju razvijanje novih veština i prilagođavanje nastalim okolnostima. Ključno pitanje ovog dijaloga jeste kako su kulturni prostori uspeli da prilagode svoju ulogu društvenog i edukativnog subjekta zahtevima za ekonomskom samoodrživošću. Takođe, pitanje je i da li su i na koji način uspeli da zadrže svoju nezavisnu ulogu u odnosu na zvaničnu državnu kulturnu politiku i ideologiju, i time (p)ostanu ključni elemenat razvoja zajednice i društva.

Na konferenciji kako prenosi RTV učestvuju menadžeri nekih od najuspešnijih kulturnih prostora iz Nemačke, Austrije, Francuske, Švedske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Kroz četiri panela i dve radionice učesnike će upoznati sa različitim pristupima i modelima u upravljanju i održivosti prostora za kulturu.

Konferencija se realizuje uz podršku EUNIC klastera, Gete instituta, Ambasade Švedske u Beogradu, Austrijskog kulturnog foruma i Francuskog instituta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan