Prijava za vakcinaciju protiv korone moguća i putem telefona

Prijava za vakcinaciju protiv korone moguća i putem telefona

Osim prijavljivanja preko eUprave, građani od danas mogu da interesovanje za vakcinaciju iskažu i putem kol-centra, izjavio je danas Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Jovanović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da je do danas više od 175.000 građana putem portala eUprava izrazilo interesovanje za vakcinaciju.

– Prijavljivanje preko portala eUprava je sigurno najkomforniji način, najbrži, najefikasniji i najprecizniji, ali smo svesni da ipak postoji deo stanovništva koji voli da to uradi telefonom, tako da smo zajedno sa "Telekomom Srbije" organizovali veliki kontakt centar koji je počeo da radi jutros u osam sati. Građani pozivanjem broja 0800 222 334 mogu da pozovu kontakt centar i da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv Kovida-19 – rekao je Jovanović za javni servis. 

Kako je objasnio, građani tada ostavljaju osnovne lične podatke: ime, prezime, jedinstveni matični broj građana.

– Pored tih podataka, bitno je da se ostave kontakt podaci – adresa elektronske pošte, broj mobilnog i fiksnog telefona. Za one sugrađane koji se budu prijavljivali preko kontakt centra adresa elektronske pošte neće biti obavezna jer smo svesni da su to možda građani koji nisu dovoljno informatički pismeni – rekao je za RTS direktor Kancelarije za eUpravu.

Dodao je da građani takođe ostavljaju podatak gde žele da se vakcinišu, u kojoj opštini ili kom gradu, ali i podatke o tome da li boluju od neke hronične bolesti

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan