Prijave za besplatne umetničke sekcije "Art Kvart - Start!" otvorene do 20. oktobra

Prijave za besplatne umetničke sekcije "Art Kvart - Start!" otvorene do 20. oktobra

Sekcije će voditi mladi umetnici, članovi i prijatelji udruženja Novo kulturno naselje, a osma godina u kojoj se organizuju ove sekcije sa sobom donosi i mnogo novina, kao i nove umetničke kurseve.

Umetnički kursevi "Art Kvart – Start!" namenjeni su mladim osobama uzrasta od 15 do 20 godina, a sastoje se od pet sekcija, koje paralelno stvaraju, nakon čega se spajaju i gde nastaju zajednička umetnička dela. Kroz tromesečni rad na radionicama mladi će imati prilike da se upoznaju sa različitim oblastima savremene umetničke produkcije i kroz različite umetničke tehnike steknu znanja iz pomenutih oblasti.

Svi zainteresovani mogu da se prijave do 20. oktobra, putem e-mail adrese i da učestvuju u sekciji po izboru: Produkcija u audio-vizuelnim medijima, Dramska (glumačka) sekcija, Filmska (režijska) sekcija, Sekcija audio produkcije i Sekcija animacije.

Radionice će startovati 30. oktobra i trajati do 21. decembra,
nakon čega se prelazi na produkciju filma. Svaka sekcija će dati doprinos filmu iz svoje perspektive.


Radionice će se održavati vikendima, a ukoliko bude potrebe i u skladu sa situacijom biće prilagođene i kreiraće se više manjih grupa. Prisustvo i učešće na sekcijama je, kao i uvek do sada, besplatno.

"Art Kvart – Start" je u prethodnim godinama značajno uticao na profesionalnu orijentaciju mladih, usmeravajući ih da se odvaže u umetničkom pravcu, te su brojni primeri omladinaca koji su upravo nakon ovih kurseva upisivali srednju umetničku školu odnosno Akademiju umetnosti. Iza vrednog rada omladinaca uz mentorstvo školovanih umetnika je nekoliko filmova, muzičkih spotova, songova, vajarskih instalacija, multimedijalnih izložbi ali i brojna prijateljstva, nove veštine i iskustva.

Podsećamo da je 2018. godine "Art Kvart – Start" bio finalista "Amateo" konkursa za amatersko stvaralaštvo na nivou čitave Evrope, odnosno bio izabran u pet najboljih projekata u kojima učestvuju umetnici na nivou celog starog kontinenta. Takođe, projekat je osvojio i nagradu Instituta za javno zdravlje Vojvodine 2019. godine – "Moj doprinos zdravlju zajednice".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan