Prijave za sedmi "Art Kvart – Start!" otvorene do 30. oktobra

Prijave za sedmi "Art Kvart – Start!" otvorene do 30. oktobra

U toku su prijave za umetničke kurseve "Art Kvart – Start!" koji su namenjeni omladincima uzrasta od 15 do 20 godina, a sastoje se od šest sekcija, koje paralelno stvaraju, nakon čega se spajaju i na kraju nastaju zajednička umetnička dela.

Sekcije će voditi školovani umetnici, članovi udruženja Novo kulturno naselje, a šesta godina u kojoj se organizuju ove sekcije sa sobom donosi i novu sekciju - slikarsku. U ovim umetničkim kursevima je prethodnih godina učestvovalo više od 250 mladih umetnika u najavi iz Novog Sada i okoline.

Plesna i slikarska sekcija organizovaće se na Novom naselju, vajarska na Detelinari, filmska u centru grada, dramska u Petrovaradinu i muzička na Adamovićevom naselju. Sekcije će se održavati vikendom.

Svi zainteresovani, uzrasta od 15 do 20 godina, mogu da se prijave da učestvuju u sekciji po izboru putem e-mail adrese .

"Art Kvart – Start!" jedna je od aktivnosti u sklopu višegodišnje inicijative Novog kulturnog naselja da ovaj deo Novog Sada dobije Kulturni centar. Novo kulturno naselje i upravo inicijativa za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, bili su jedan od važnih činilaca za kvalitet i raznovrsnost aplikacije grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021.
Udruženje Novo kulturno naselje je u sklopu te inicijative od 2014. do danas uspešno realizovalo 17 festivala, preko 1000 edukativnih i umetničkih radionica i događaja, volonterskih i humanitarnih akcija, nekolicinu međunarodnih projekata, akcija ozelenjavanja i čišćenja i brojne druge aktivnosti.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan