Prijave za učešće u onlajn programu Prekvalifikacije za IT do 30. septembra

Prijave za učešće u onlajn programu Prekvalifikacije za IT do 30. septembra

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pozvala je zaposlene širom Srbije da se prijave na novi onlajn program Prekvalifikacije za IT do 30. septembra ove godine.

U Kancelariji ističu da je ovo nastavak uspešnog Programa u okviru koga je do sada obučeno preko 2.000 polaznika i polaznica od 2017. godine. Pokrenut je na predlog Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, kojim predsedava predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa Prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IT sektora u Srbiji, odlučeno je da se ovaj Program nastavi i da se kroz njega obezbedi obuka za preko 200 novih junior programera.

Nakon obuka dupliran je procenat zaposlenosti polaznika, kao i prosek početnih zarada onih koji su se zaposlili na IT pozicijama i ona iznosi skoro 70.000 dinara. Program će se ove godine održati onlajn kako bi se omogućilo svim polaznicima iz cele Srbije da učestvuju i tako stiču nova znanja i veštine direktno iz svog doma.

Učešće u onlajn programu Prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2020-2021. godine i obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od četiri programska jezika (Java, Python, JavaScript i PHP ), kao i 20 časova obuke iz mekih veština i 120 časova prakse.

Svi zainteresovani učesnici mogu da se prijave popunjavanjem kratkog prijavnog formulara.

Rok za podnošenje prijava je 30. septembar, a za sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na telefon 011 735 7400 ili imejl .

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan