Prijavite se za učešće na festivalu "Dobro došli na Naselje 6"

Prijavite se za učešće na festivalu "Dobro došli na Naselje 6"

Šesti po redu Festival "Dobro došli na Naselje" održaće se 14. septembra na Novom naselju, na prostoru između ulica Braće Dronjak i Bate Brkića, na mestu gde je udruženje Novo kulturno naselje i otpočelo svoje aktivnosti i inicijativu za osnivanje kulturnog centra u ovom delu grada, pre pet godina.

Festivalski program će početi u jutarnjim časovima, a celodnevno okupljanje održaće se na nekoliko lokacija u ovom zelenom međublokovskom prostoru, na livadama i parku "Među brezama", okolnim zgradama, prolazima, parkingu i drugim zanimljivim kucima ovog novosadskog komšiluka.

Ovim putem pozivamo sve umetnike u najširem smislu te reči – muzičare, dramske trupe, plesače, vajare, primenjene umetnike, slikare, fotografe, animatore, kao i brojne aktiviste, organizacije, zanatlije, kolekcionare, društveno odgovorne preduzetnike, dobre sugrađane i sve ostale koji imaju i žele nešto da pokažu da se prijave na konkurs za učešće na festivalu "Dobro došli na Naselje 6" – navodi se u pozivu udruženja.Konkurs je otvoren do 2. septembra
, a prijava se može preuzeti na sajtu "Novog kulturnog naselja"

"Dobro došli na Naselje" je manifestacija kojom je udruženje Novo kulturno naselje i započelo svoju inicijativu za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, 2014. godine. Na festivalu je u proteklih pet godina nastupilo nekoliko hiljada učesnika svih uzrasta i predstavlja jednu od najdražih manifestacija građana Novog naselja, ali i brojnih građana Novog Sada iz ostalih delova grada. Festival će i ovog septembra okupiti umetnike, ljubitelje kulture, i komšije najrazličitih uzrasta nakon sjajna četiri meseca i uspešno realizovanih pešačkih šetnji "Novo kulturno nasleđe", performansa "Useljenje – Simulacija Kulturnog centra Novo naselje" i do sada najboljeg filmskog festivala "21114 – Film fest"  i još jednom ojačati inicijativu za institucijom kulture na Novom naselju.

Festival je podržan od strane Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan