Prijavom na konkurs Pokrajine vojvođanske škole mogu dobiti novac za sanaciju štete

Prijavom na konkurs Pokrajine vojvođanske škole mogu dobiti novac za sanaciju štete

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje dopunio je konkurs za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje školskih objekata.

Konkurs je originalno objavljen 12. jula, a njegova vrednost je 400 miliona dinara – 320 miliona namenjeno je ustanovama osnovnog obrazovanja i vaspitanja, a 80 miliona ustanovama srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

Iako je prvobitno predviđeno da je minimalan iznos sredstava na koji ustanove mogu da konkurišu deset miliona dinara sa uračunatim PDV-om, usled elementarnih nepogoda koje su pogodile naš region i izazvale veliku materijalnu štetu na zgradama obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine, odlučeno je da se ranije objavljeni konkurs dopuni, tako da sada škole koje su pretrpele štetu mogu da konkurišu i ukoliko su im potrebna sredstva u iznosu manjem od deset miliona dinara s PDV-om – istaknuto je u sekretarijatu.

Rok za podnošenje prijava je 11. avgust, a prioritet prilikom dodele sredstava na pomenutom konkursu imaće ustanove obrazovanja koje su pretrpele štetu kao posledicu vremenske nepogode.

Više informacija o uslovima konkurisanja zainteresovani mogu dobiti putem sledećih brojeva telefona: 021/487 4614, 021/487 4036 i 021/487 4336, kao i na sajtu pomenutog sekretarijata u odeljku pod nazivom Konkursi, gde se nalazi i Obrazac upitnika s prilozima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan