Priključite se akciji povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva

Priključite se akciji povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva

Ujedinjene nacije su proglasile 17. oktobar za Svetski dan borbe protiv siromaštva. Cilj obeležavanja tog dana jeste širenje svesti o važnosti borbe protiv siromaštva u svim zemljama, a naročito onima u razvoju.

Svetski dan borbe protiv siromaštva Služba patronaže Doma zdravlja "Novi Sad" će obeležiti radno, te će u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada, u sredu, 17. oktobra, od 10 do 11 časova u prostorijama zdravstvenih medijatorki na Klisi deliti garderobu, higijenske pakete i igračke za decu marginalizovanih porodica koje žive u ekstremnom siromaštvu. U saradnji sa zdravstvenim medijatorkama za romsku populaciju nastaviće se podela navedene pomoći i narednih dana.

- Ovim putem apelujemo na sve ljude dobrog srca da uzmu učešće u borbi protiv siromaštva jer nečije malo nekome znači sve. Građani čistu, staru garderobu i dečje igračke mogu odneti u prostorije Crvenog krsta Novog Sada kaže se u saopštenju Doma zdravlja.

SVAKODNEVNA BORBA ZA DOSTOJANSTVEN ŽIVOT: Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku najveću stopu rizika od siromaštva imaju osobe koje žive u domaćinstvima sa dvoje odraslih i troje ili više dece, zatim mladi od 18 do 24 godine i mlađi od 18 godina.

- Patronažne sestre se svakodnevno,  realizujući svoje redovne aktivnosti, susreću sa porodicama koje nemaju osnovna sredstva za život. Povezujući ugrožene porodice sa Crvenim krstom i nevladinim humanitarnim organizacijama, borimo se protiv siromaštva kako bi svi ljudi imali dostojanstven život, a deca zdravo odrastala u podsticajnom okruženju – kaže se na kraju saopštenja iz Doma zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan