Priliku da razdvaja otpad dobiće veći broj Novosađana

Priliku da razdvaja otpad dobiće veći broj Novosađana

U JKP "Čistoća" zadovoljni pilot-projektom za separaciju otpada.

Priliku da otpad deli na komunalni i ambalažni, i da ga tako baca u posebne kontejnere, kako stvari stoje, dobiće veći broj Novosađana. U JKP "Čistoća" kažu za "Večernje novosti" da su zadovoljni rezultatima pilot-projekta u kojem je isproban ovaj način bacanja i odnošenja smeća, tako da se razmatra njegovo proširenje pre svega na najnaseljenije delove grada, a zatim i na ceo Novi Sad.

"Čistoća" je, kako za beogradski list kažu u ovom preduzeću, već raspisala javnu nabavku za izradu predloga projekta primarne separacije komunalnog otpada, koji će pružiti osnovu za širenje projekta primarne separacije komunalnog otpada na teritoriji Novog Sada.

- Trenutno se radi na izradi projekta za dalje širenje primarne separacije. Razmatra se širenje na urbanizovane delovi grada sa najgušćom naseljenošću, odnosno na delove u kojima je odnošenje otpada na najvišem nivou, kao što su Limani i Novo naselje, a plan je da ovim projektom budu pokriveni ceo grad i prigradska naselja – ističu za "Novosti" u JKP "Čistoća".

Ovo gradsko preduzeće je, inače, u novembru završilo jednogodišnji pilot-projekat primarne separacije otpada, koji je sproveden u zoni centra grada.

- Izuzetno smo zadovoljni. Građani su odlično prihvatili ovaj projekat i procenat reciklabilnog otpada koji je odnošen posebnim kamionima na deponiju je povećan za gotovo trećinu. Taj rezultat je odličan i jasno ukazuje na potrebu da se koncept primarne separacije dalje širi – navode novosadski komunalci za "Večernje novosti".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan