Primenjeno pozorište, novi studijski program na Akademiji umetnosti

Primenjeno pozorište, novi studijski program na Akademiji umetnosti

Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu pokreće master akademske studije na departmanu Dramskih umetnosti.

Osnov ovog programa jeste predmet Primenjeno pozorište, koji će polaznike osposobiti da upotrebljavaju metode drame u obrazovanju, pozorišta u obrazovanju, forum teatra i druge metode interaktivnog pozorišta. Studijski program ostavlja mogućnost izbora predmeta, u skladu sa potrebama i namerama polaznika. Profesor glavnog predmeta biće gostujuća profesorka Hristina Muratidu, glumica i magistar primenjenog pozorišta.

Namenjen je kako nastavnicima koji predaju na svim nivoima obrazovanja, tako i dramskim umetnicima koji žele da rade sa svim vrstama kreativnih dramskih grupa.
 
Rad će biti u velikoj meri praktičan, tako da će sve tehnike i metode polaznici moći sami da isprobaju, kako bi ih u budućnosti što lakše preneli drugima. Raspored nastave će biti prilagođen potrebama studenata, posebno ukoliko su zaposleni: radiće se vikendom, u večernjim satima ili za vreme školskih raspusta. Pažnja će se posvetiti svakom polazniku pojedinačno, kao što je to običaj na umetničkim fakultetima. Master studije iz primenjenog pozorišta su savremeno oblikovane i garantuju polaznicima uključenje u najmodernije trendove rada s decom i mladima.
 
Master studije traju dva semestra i nose 60 ESPB. Mogu ih upisati osobe koje su u prethodnom akademskom školovanju sakupila najmanje 180 ESPB. Obaveštenja o prijemnom ispitu, koji je predviđen za septembar, kao i sve druge informacije, biće na vreme istaknute – javljaju sa Akademije umetnosti UNS
 
Više informacija možete pronaći OVDE
Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrajk u pošti novosađani raspored sahrana novi sad matičar novi sad servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad horoskop jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija betanija novorođenčad isključenje vode obustava rada zodijak sahrane novi sad dnevni horoskop novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja bebe Bukovac astrologija bez struje Isključenje struje elektrovojvodina pošte srbije isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo štrajk poštara bez vode