Primenjeno pozorište, novi studijski program na Akademiji umetnosti

Primenjeno pozorište, novi studijski program na Akademiji umetnosti

Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu pokreće master akademske studije na departmanu Dramskih umetnosti.

Osnov ovog programa jeste predmet Primenjeno pozorište, koji će polaznike osposobiti da upotrebljavaju metode drame u obrazovanju, pozorišta u obrazovanju, forum teatra i druge metode interaktivnog pozorišta. Studijski program ostavlja mogućnost izbora predmeta, u skladu sa potrebama i namerama polaznika. Profesor glavnog predmeta biće gostujuća profesorka Hristina Muratidu, glumica i magistar primenjenog pozorišta.

Namenjen je kako nastavnicima koji predaju na svim nivoima obrazovanja, tako i dramskim umetnicima koji žele da rade sa svim vrstama kreativnih dramskih grupa.
 
Rad će biti u velikoj meri praktičan, tako da će sve tehnike i metode polaznici moći sami da isprobaju, kako bi ih u budućnosti što lakše preneli drugima. Raspored nastave će biti prilagođen potrebama studenata, posebno ukoliko su zaposleni: radiće se vikendom, u večernjim satima ili za vreme školskih raspusta. Pažnja će se posvetiti svakom polazniku pojedinačno, kao što je to običaj na umetničkim fakultetima. Master studije iz primenjenog pozorišta su savremeno oblikovane i garantuju polaznicima uključenje u najmodernije trendove rada s decom i mladima.
 
Master studije traju dva semestra i nose 60 ESPB. Mogu ih upisati osobe koje su u prethodnom akademskom školovanju sakupila najmanje 180 ESPB. Obaveštenja o prijemnom ispitu, koji je predviđen za septembar, kao i sve druge informacije, biće na vreme istaknute – javljaju sa Akademije umetnosti UNS
 
Više informacija možete pronaći OVDE
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Srbija Vreme u Novom Sadu saveti havarija Elektrodistribucija Novi Sad servisna informacija novi sad horoskopski znaci novorođenčad horoskop vremenska prognoza zdravlje novosadska policija novosađani JKP Vodovod i kanalizacija veternik Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode novi sad kanalizacija isključenja struje bez struje popularna psihologija elektrovojvodina istraživanje matičar vodovodna mreža vojvodina ns seme betanija OK Vojvodina