Primenjeno pozorište, novi studijski program na Akademiji umetnosti

Primenjeno pozorište, novi studijski program na Akademiji umetnosti

Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu pokreće master akademske studije na departmanu Dramskih umetnosti.

Osnov ovog programa jeste predmet Primenjeno pozorište, koji će polaznike osposobiti da upotrebljavaju metode drame u obrazovanju, pozorišta u obrazovanju, forum teatra i druge metode interaktivnog pozorišta. Studijski program ostavlja mogućnost izbora predmeta, u skladu sa potrebama i namerama polaznika. Profesor glavnog predmeta biće gostujuća profesorka Hristina Muratidu, glumica i magistar primenjenog pozorišta.

Namenjen je kako nastavnicima koji predaju na svim nivoima obrazovanja, tako i dramskim umetnicima koji žele da rade sa svim vrstama kreativnih dramskih grupa.
 
Rad će biti u velikoj meri praktičan, tako da će sve tehnike i metode polaznici moći sami da isprobaju, kako bi ih u budućnosti što lakše preneli drugima. Raspored nastave će biti prilagođen potrebama studenata, posebno ukoliko su zaposleni: radiće se vikendom, u večernjim satima ili za vreme školskih raspusta. Pažnja će se posvetiti svakom polazniku pojedinačno, kao što je to običaj na umetničkim fakultetima. Master studije iz primenjenog pozorišta su savremeno oblikovane i garantuju polaznicima uključenje u najmodernije trendove rada s decom i mladima.
 
Master studije traju dva semestra i nose 60 ESPB. Mogu ih upisati osobe koje su u prethodnom akademskom školovanju sakupila najmanje 180 ESPB. Obaveštenja o prijemnom ispitu, koji je predviđen za septembar, kao i sve druge informacije, biće na vreme istaknute – javljaju sa Akademije umetnosti UNS
 
Više informacija možete pronaći OVDE
Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad betanija memorijal velikana lisje Spens Miloš Vučević servisne informacije isključenja struje bez struje bez vode novosadsko porodilište almaško groblje havarija na vodovodu vreme danas jkp lisje odbojka zodijak OK Vojvodina vremenska prognoza novi sad sahrane novi sad Voša elektrovojvodina novosadski sajam groblje bebe