Primenjeno pozorište, novi studijski program na Akademiji umetnosti

Primenjeno pozorište, novi studijski program na Akademiji umetnosti

Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu pokreće master akademske studije na departmanu Dramskih umetnosti.

Osnov ovog programa jeste predmet Primenjeno pozorište, koji će polaznike osposobiti da upotrebljavaju metode drame u obrazovanju, pozorišta u obrazovanju, forum teatra i druge metode interaktivnog pozorišta. Studijski program ostavlja mogućnost izbora predmeta, u skladu sa potrebama i namerama polaznika. Profesor glavnog predmeta biće gostujuća profesorka Hristina Muratidu, glumica i magistar primenjenog pozorišta.

Namenjen je kako nastavnicima koji predaju na svim nivoima obrazovanja, tako i dramskim umetnicima koji žele da rade sa svim vrstama kreativnih dramskih grupa.
 
Rad će biti u velikoj meri praktičan, tako da će sve tehnike i metode polaznici moći sami da isprobaju, kako bi ih u budućnosti što lakše preneli drugima. Raspored nastave će biti prilagođen potrebama studenata, posebno ukoliko su zaposleni: radiće se vikendom, u večernjim satima ili za vreme školskih raspusta. Pažnja će se posvetiti svakom polazniku pojedinačno, kao što je to običaj na umetničkim fakultetima. Master studije iz primenjenog pozorišta su savremeno oblikovane i garantuju polaznicima uključenje u najmodernije trendove rada s decom i mladima.
 
Master studije traju dva semestra i nose 60 ESPB. Mogu ih upisati osobe koje su u prethodnom akademskom školovanju sakupila najmanje 180 ESPB. Obaveštenja o prijemnom ispitu, koji je predviđen za septembar, kao i sve druge informacije, biće na vreme istaknute – javljaju sa Akademije umetnosti UNS
 
Više informacija možete pronaći OVDE
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad novosađani bez struje žeželjev most vremenska prognoza JGSP "Novi Sad" klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište jkp novosadska toplana RHMZ porodilje kineska četvrt posao Novo naselje havarija bulevar oslobođenja veternik horoskop servisne informacije novi sad Isključenje struje Vreme u Novom Sadu bez vode Vreme u Srbiji elektrovojvodina bebe isključenja struje izgradnja žeželjevog mosta betanija