Princ Čarls danas u Novom Sadu i Kovilju

Princ Čarls danas u Novom Sadu i Kovilju

Princ od Velsa Čarls i njegova supruga Kamila, vojvotkinja od Kornvola, danas će posetiti Novi Sad, manastir Kovilj i Sremske Karlovce.

Princ Čarls i vojvotkinja Kamila učestvovaće u kulturnom programu u Katoličkoj porti i prisustvovati otkrivanju memorijalne ploče britanskim humanitarnim radnicima.

Prinčevski par će posetiti Galeriju matice srpske, gde će razgovarati sa kustosima i decom koja učestvuje u projektu "Moving Museums" koji organizuje Britanski savet.

Princ će, prema najavi iz Srpske pravoslavne crkve, posetiti manastir Kovilj gde će ga dočekati episkop bački Irinej, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije i upravnik manastira Isihije sa bratstvom.

Posle posete manastirskom hramu, princ Čarls će se upoznati sa radom terapijske zajednice "Zemlja živih" i razgledati manastirsku ekonomiju.

Vojvotkinja od Kornvola Kamila će učestvovati u manifestaciji "Food is GREAT" u Muzeju pčelarstva u Sremskim Karlovcima.

Prinčevski par posetu Srbiji završavaju prijemom u Skupštini Srbije, odakle se očekuje i jedino obraćanje princa Čarlsa u okviru posete regionu Zapadnog Balkana.

HVALA NA DIVNOJ DOBRODOŠLICI: Britanski princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola, koji danas nastavljaju posetu Srbiji, zahvalili su na divnoj dobrodošlici koja im je ukazana u našoj zemlji. "Srbijo, hvala na divnoj dobrodošlici", istaknuto je na zvaničnom Tviter nalogu prinčevske kuće, uz link na kom su detaljno opisani događaji tokom jučerašnjeg, prvog dana posete.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan