Prinudno iseljavanje stanara “Depresije”

Prinudno iseljavanje stanara “Depresije”

Stanovnici novosadskog naselja “Depresija”, koji gotovo četiri decenije žive u radničkim barakama građevinskih preduzeća "Neimar" i „Prvi maj“, biće prinudno iseljeni i ostavljeni bez krova nad glavom, javlja Radio televizija Vojvodine. Policija, uz pratnju izvršitelja, obila je dve barake, iznela sav nameštaj i stavila nove brave.

U naselju “Depresija” živi 13 porodica, a sada još 11 familija strepi da će svi biti izbačeni iz domova, jer je zemljište na kojem su barake prodato. Agonija i borba da ne ostanu bez jedinog doma, kakav god da je, traje od 2007. godine  kada se pojavljuje navodni vlasnik zemljišta. Stanari kažu kako su pisali raznim institucijama i ministarstvima, ali nisu pronašli rešenje svog problema. Mnogi su adaptirali barake, opremili kupatila, uredili domove.

- Nigde ne postoji ko je prodao taj objekat iz Neimara, nigde nema dokumenata nema ništa o toj kupoprodaji  - komentariše jedan stanar, a njegova komšinica kaže kako je tužno što ljude poput nje i ostalih stanara, koji odvajaju samodoprinose 35 godina neko tera na ulicu.

- Jeste ovo baraka, ali ja se borim za nju jer nisam dobila stan od firme – ispričala je ova stanarka “Depresije”.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • bojana

  pre 1756 dana i 10 sati

  sta ce biti s porodicama dali ce ostati na ulici posto niko nista ne preduzima svi se ludi prave ima dosta porodica a imaju i decu sramota.

  Oceni komentar:
  0
  1