Pripadnici JSO pravosnažno oslobođeni optužbi za oružanu pobunu

Pripadnici JSO pravosnažno oslobođeni optužbi za oružanu pobunu

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivše pripadnike Jedinice za specijalne operacije optužbi za organizovanje oružane pobune, čime je potvrđena presuda Višeg suda doneta u julu 2018. godine.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovanu žalbu koju je na prvostepenu presudu podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, navodi Insajder, a prenosi "Danas". 

Presudom Višeg suda u Beogradu od jula 2018. godine koju je Apelacioni sud danas potvrdio Milorad Ulemek, Zvezdan Jovanović, Veselin Lečić, Mićo Petraković, Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić i Vladimir Potić su oslobođeni od optužbe da su izvršili krivično delo oružana pobuna. 

- Prema nalaženju Apelacionog suda, nasuprot žalbenim navodima, prvostepeni sud je pravilno postupio kada je okrivljene oslobodio od optužbe da su izvršili krivično delo oružana pobuna, s obzirom na to da izvedenim dokazima u toku ovog krivičnog postupka nije utvrđeno da su okrivljeni učinili ovo krivično delo. Do ovakvog zaključka prvostepeni sud je došao pravilnom ocenom izvedenih dokaza, cenjenih kako pojedinačno, tako i u njihovoj međusobnoj povezanosti, te je u sklopu odbrane okrivljenih, dao za svoje činjenično-pravne zaključke dovoljne, jasne i argumentovane razloge, koje u svemu kao pravilne prihvata i Apelacioni sud – navodi se u obrazloženju presude.

Više o ovoj vesti možete pročitati na sajtu Danas.rs

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad gradonačelnik Miloš Vučević pošte srbije JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište servisne informacije novi sad zodijak Elektrodistribucija Novi Sad dnevni horoskop Isključenje struje betanija raspored sahrana i ispraćaja štrajk u pošti jkp lisje sahrane novi sad vremenska prognoza novi sad astrologija Bukovac elektrovojvodina štrajk poštara isključenja struje horoskop obustava rada klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad bebe servisne informacije bez struje isključenje vode bez vode