Pripreme za tržni centar Promenada NS u punom jeku

Pripreme za tržni centar Promenada NS u punom jeku

U Gradskoj upravi za urbanizam od 9. januara je u toku javna prezentacija urbanističkog projekta budućeg tržnog centra, a zainteresovani mogu da pogledaju taj dokument još i 16. januara .

Urbanistički projekat budućeg tržnog centra kod Spensa predviđa izgradnju objekta površine od oko 115.000 metara kvadratnih. Izgradnja Promenade, između Stadiona Karađorđe i SPC Spens, moguća je u dve faze. U prvoj bi bio izgrađen jedan deo objekta, kao i kompletna podzemna etaža. U drugoj fazi predviđena je izgradnja prizemlja i prvog sprata dela objekta na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara. 

Urbanistički projekat predviđa da će budući šoping mol, kompanije NEPI, imati suteren, prizemlje i tri sprata. Podzemni nivoi su prevashodno namenjeni parkiranju, uz veliki hipermarket, dok na prizemlju i prvom spratu preovlađuju prodajni sadržaji.

Na drugom spratu predviđeni su mešoviti sadržaji, zabavnog i ugostiteljskog karakera, kao što su bioskop, fitnes cenetar, restorani brze hrane, kao i klasični restorani, dok se na trećem spratu nalaze servisni sadržaji bioskopa kao i otvoreno tj. nenatkriveno parkiranje u severoistočnom delu objekta.

Iznad dela drugog sprata biće i krovna terasa sa zelenim površinama i površinama za sport i rekreaciju. Broj parking mesta u budućem tržnom centru biće oko 1.300, a ukupna površina objekta sa podzemnim parkingom biće oko 163.000 m2.

NEPI je građevinsku parcelu od oko 33.000 m2 prošle godine kupio za oko 3,7 milijardi dinara.

Idejno rešenje tržnog centra Novi Sad je izradio projektni biro Đorđe Bajilo arhitekti na osnovu konkursnog rešenja čiji su autori firme HBRO iz Rumunije i HB Design & Handels GMBH iz Austrije. U kompaniji NEPI više detalja o izgledu budućeg objekta najavaljuju nakon dobijanja građevinske dozvole, što se očekuje u toku februara.

Oceni vest:
6
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan