PRIRODA NA RECEPT: "Novosadska jesen" od 23. do 27. oktobra na Spensu

PRIRODA NA RECEPT: "Novosadska jesen" od 23. do 27. oktobra na Spensu

Na prvom spratu SPC "Vojvodina" od 23. do 27. oktobra održaće se 15. "Novosadska jesen" – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada.

"Novosadska jesen" će ove godine imati četiri izložbene celine – izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložbu meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane. • izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata, kao i foto-izložbu pod nazivom "Iz ugla jednog fotografa – Sremski Кarlovci"

- Na ovogodišnjoj izložbi cveća, sadnica i opreme za hortikulturu očekujemo da će se predstaviti veliki broj proizvođača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu sa teritorije cele Srbije. Tokom petodnevne manifestacije posetioci će moći da vide i nabave kvalitetne sadnice drveća i žbunova, perena, začinskog, lekovitog bilja i povrća. Pored toga, biće izložen i veliki broj vrsta i boja lukovičastog cveća. Osim dodatne opreme i supstrata za prihranu različitih biljnih vrsta, posetiocima će na raspolaganju biti i mnogobrojni saveti za negu i održavanje sobnih i dvorišnih sadnica i cveća, kao i podizanje zelenih površina – kaže se u pozivu.Na izložbi meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, svoje proizvode će predstaviti proizvođači najkvalitetnijih proizvoda na našem tržištu. Uz degustacije i davanje saveta za pripremu i korišćenje svojih zadravstveno-bezbednih proizvoda, posetioci će imati priliku da se snabdeju organski gajenim povrćem i žitaricama, makrobiotičkim proizvodima, proizvodima od integralnog brašna, klicama mahunarki i žitarica kao i lekovitim biljem, čajevima i preparatima na bazi biljaka.

Izložbena celina na kojoj se predstavljaju stari i umetnički zanati okupi uvek veliki broj izlagača rukotvorina i umetnika koji održavaju tradiciju i kulturu ovog područja.

Na izložbi "Iz ugla jednog fotografa – Sremski Кarlovci" biće izloženo najboljih 30 radova fotografa koji su kroz svoje objektive zabeležili bogatstvo mesta i ljude koji žive u Sremskim Кarlovcima. 


Edukativni programi na manifestaciji "Novosadska jesen" su osmišljeni za različite uzrasne kategorije – za decu, mlade, stručnu javnost i zainteresovane građane. Manifestacija nosi naziv "Priroda na recept" i biće posvećena značaju boravka u prirodi kao i sveobuhvatnoj potrebi da se zaštiti priroda kao i naša životna sredina, poručuju organizatori.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Fruška gora Spens jkp lisje elektrovojvodina lisje havarija na vodovodu JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad bez struje betanija bebe opens 2019 servisne informacije raspored sahrana novi sad bez vode isključenja struje novosadsko porodilište radosne vesti sahrane novi sad novorođenčad almaško groblje sahrane OK Vojvodina gradsko groblje Isključenje struje Daško i Mlađa hrana epk 2021 Elektrodistribucija Novi Sad groblje