Privodi se kraju rekonstrukcija Dunavskog parka

Privodi se kraju rekonstrukcija Dunavskog parka

U toku su radovi na uređenju novosadskih parkova, ali i drugih zelenih površina u gradu, a pred Javnim komunalnim preduzećem "Gradsko zelenilo" su i redovni jesenji radovi.

– U Dunavskom parku su završeni radovi na uređenju sistema odvoda atmosferskih voda, kanalizacionih voda i zalivnog sistema i izvršena je revitalizacija jezera - saopštila je Danice Andrić iz JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad, za Radio-televiziju Vojvodine.

U ovom periodu sledi parterno uređenje Dunavskog parka sa rekonstrukcijom dekorativne rasvete, staza, klupa, korpi i naravno sadnja i održavanje zelenila u samom parku, velikog rezervata biodiverziteta, kako biljnog tako i životinjskog sveta. Ovih dana se kreće sa bušenjem i uređenjem bunara i postavljanjem zalivnog sistema na površini celog Dunavskog parka.Zelenilo polako ulazi u period mirovanja vegetacije te je jesen pravi period za realizaciju projekata koje je ugovorilo sa Upravom za zaštitu životne sredine i sa Upravom za komunalne poslove. Jedan od njih je i završetak radova na novom parku između Novog naselja i Nove Detelinare.

– Tamo će se posaditi oko 400 stabala, oko 6.5 hiljade sezonskog cveća. U planu je i sadnja šiblja na Bulevaru Evrope, od Kornelija Stankovića do Futoške ulice, produžetag novopodignutog Bulevara Jovana Dučića, od Kneza Miloša do Somborske rampe i drugi projekti, kao i sadnja dvogodišnjeg cveća, oko 70 hiljada cvetnih jedinica koje će u jesenjem periodu krasiti grad Novi Sad - rekla je Andrić za RTV.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bo vas tobus koji vas je doneo

  pre 524 dana i 5 sati

  Džabe. Sve će to jednog dana biti izrovano i velika blatnjava rupa.
  Cenim, pre 2030-te.

  Oceni komentar:
  4
  5