Privredna komora: Ne stvarajte zalihe, robe ima dovoljno

Privredna komora: Ne stvarajte zalihe, robe ima dovoljno

Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, izjavio je danas da je snabdevanje trgovinskih lanaca u Srbiji stabilno i da robe ima dovoljno.

On je pozvao građane da ne stvaraju lične zalihe pošto za tim nema potrebe, prenosi RTV.

Čadež je na konferenciji za novinare povodom situacije u vezi sa korona virusom, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom Finansija Sinišom Malim, rekao da su ljudi iz PKS stalno na terenu i prate snabdevanje maloprodajnih lanaca na teritoriji cele zemlje i da je zbog toga formirano 17 timova u 17 gradova.

On je napomenuo da je juče bila povećana tražnja za pojedinim proizvodima, na primer, brašnom i da to što su ponegde uslikani i objavljeni prazni rafovi ne znači da postoji nestašica tih proizvoda. Dodao je da eventualno nestašice mogu da traju svega nekoliko sati, dok se ne donese roba iz skladišta.

Ipak, prošavši novosadskim marketima, apotekama i prodavnicama s kućnom hemijom, primetili smo da su svuda prazni rafovi sa sredstvima za dezinfekciju – gelovima, vlažnim maramicama na bazi alkohola pa čak i alkoholom. 

Predsednik Privredne komore Srbije je kazao da razume strahove građana pošto je u pitanju globalna kriza, ali da se čini sve da trgovinski lanci budu dobro snabdeveni, kao i veliki međunarodni lanci koji su prisutni u Srbiji uspevaju da se snabdevaju i u zemljama u kojima je situacija mnogo teže nego kod nas, kao što su Italija, Slovenija, Belgija i drugim.

Detaljnije o ovoj vesti možete pročitati na sajtu Radio-televizije Vojvodine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan